Dijsselbloem: Στην Αθήνα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

13:31 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Την συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) την Τρίτη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup μίλησε στους δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας, πως «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα» για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στο προσεχή διάστημα.

«Τις επόμενες ημέρες, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα και εκεί θα έχουν πολλή δουλειά» τόνισε και συμπλήρωσε, πως «πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Οι συζητήσεις θα αφορούν το φορολογικό,

το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά».

«Δεν βιαζόμαστε» διαμήνυσε ο Dijsselbloem:

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη», καθώς, όπως εξήγησε «δεν βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση».

«Η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας», εξήγησε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με το κλείσιμο της συμφωνίας λέγοντας πως «θα πρέπει να επέλθει το συντομότερο δυνατό» και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της αξιοπιστίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνεται, πως εξήγησε όταν ερωτήθηκε ερωτηθείς για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, πως «είναι θέμα της Ελλάδας πώς ακριβώς θα τον χρησιμοποιήσει».

Σε δηλώσεις για το Eurogroup της Δευτέρας προέβη ο David Lipton:

Την πρόοδο την οποία έχει επιτευχθεί στο ζήτημα της Ελλάδας, αναγνώρισε ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), David Lipton, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Eurogroup για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επίσης, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και διαμήνυσε χαρακτηριστικά «το Ταμείο θέλει να πάρει μία απόφαση, η οποία θα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία στο Eurogroup: Πως, όμως, θα πάρουν τα νέα μέτρα το δρόμο της Βουλής;

photo: Reuters

The post Dijsselbloem: Στην Αθήνα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα