Με βάση τα χιλιόμετρα τα διόδια

21:18 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Πλήρες αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων ανάλογα με τις πραγματικές αποστάσεις προβλέπεται από την τροπολογία που πέρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα συγκεκριμένα με την τροπολογία ορίζεται ότι η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται:

Ανά χιλιόμετρο χρήσης του δικτύου.Αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια, κ.α., με την επιφύλαξη του νομικού καθεστώτος που διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι θα υπάρχει κάρτα διοδίων στις εισόδους της χώρας κάτι που σημαίνει

ότι τα φορτηγά θα πληρώνουν διόδια για την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης την απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης, όταν ξεπερνούν τους 3,5 τόνους για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Για τις παραχωρήσεις και την ενιαία εφαρμογή του νόμου, ο Υπουργός μίλησε για «επιμέρους συμφωνίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες και τόνισε ότι με βάση αυτές τις συμφωνίες, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, είναι υποχρεωμένοι οι παραχωρησιούχοι να φέρουν μελέτες, προκειμένου να εγκαταστήσουν και αυτοί αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια με την ολοκλήρωση των έργων.

Με αυτήν τη ρύθμιση, δίνεται ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύεται η οδική ασφάλεια και προστατεύεται το οδικό δίκτυο, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, προσφέρονται έσοδα στα κρατικά ταμεία από τη χρήση του κεντρικού οδικού δικτύου».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Με βάση τα χιλιόμετρα τα διόδια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με βάση τα χιλιόμετρα τα διόδια,