Συνολική συμφωνία μέχρι το Eurogroup βλέπουν οι Βρυξέλλες

19:13 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι με σκληρή δουλειά θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 24 του μήνα εξέφρασαν πηγές της Ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες.

Σχετικά με το τι εννοούμε με τον όρο συνολική συμφωνία σημειώνεται ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται πακέτο για την αξιολόγηση, ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος.

Μέσα

στις επόμενες ημέρες, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι Θεσμοί πιθανώς θα ανακοινώσουν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με στόχο στο Eurogroup να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης.

Πέντε εθνικά Κοινοβούλια πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της δόσης και έπειτα μέσα σε δύο εβδομάδες το ΔΣ του ESM θα προχωρήσει στην εκταμίευση.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι ευρωπαϊκές πηγές τόνισαν ότι γίνεται δουλειά με την προϋπόθεσης της συμμετοχής του Ταμείου.

Μάλιστα σημείωσαν ότι πέντε κράτη- μέλη έχουν θέσει ως όρο τη συμμετοχή του ΔΝΤ προκειμένου να συμμετέχουν κι αυτά. «Πριν το τέλος του καλοκαιριού δεν γίνεται από πρακτικής απόψεως να συναφθεί νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ», ήταν τα λόγια στα οποία κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Να τονισθεί πως το EWG σήμερα ξεκινά στις 19:00 ώρα Ελλάδας και στόχο του αποτελεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σε τεχνικό επίπεδο.

Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι την Πέμπτη οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα τελειώσουν με τις συζητήσεις που σχετίζονται με το πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ αλλά και με τον προληπτικό μηχανισμό των 3,6 δισ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα μετά το πέρας του Εurogroup ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως οι Θεσμοί έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με τον προληπτικό μηχανισμό ενώ επισήμανε επίσης πως ζήτησαν βέβαια κάποιες τροποποιήσεις που αφορούν την αυτόματη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ομάδα Εργασίας την Πέμπτη έχει στα σχέδια της να ξεκινήσει την συζήτηση για το χρέος.

Την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκεται η Κυβέρνηση η οποίο ζητά να δεσμευτικό οδικό χάρτη και οριστικές τοποθετήσεις σχετικά με την απομείωση του χρέους το 2018.

The post Συνολική συμφωνία μέχρι το Eurogroup βλέπουν οι Βρυξέλλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα