Τα … νούμερα, οι ψευτοκαναλάρχες που είχαν μάθει στο τζάμπα, τώρα ζητάνε … “κούρεμα” !!!

Οι παραλήδες καναλάρχες μας, με τις βιλάρες στη Μύκονο, τους γάμους με ελικόπτερα σε δήθεν ξωκλήσια στα νησιά, τα κότερα και τις θαλαμηγούς, τα τρελά πάρτυ με τις Crystal των 16.000 ευρώ το μπουκάλι και τις γυμνές χορεύτριες βαμμένες “χρυσές”, στην υποδοχή, φαίνεται ότι τώρ που ήρθε πραγματικά η ώρα ( με την ΠΦΑ,,,,
κυβέρνηση ) να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν για τα κανάλια και τις “άδειες” τους, τον ελληνικό λαό, τα … φράγκα τους έγιναν … σκόνη Ν’AMMOS !!!

Πολλά τα 3 εκατομμύρια της άδειας, λένε τώρα οι … “ενωμένοι – πρώην,ήδη – καναλάρχες” και κούρεμα στα 18 εκατομμύρια της εγγυητικής του φακέλου της ποροσφοράς, για τον πλειστηριασμό των τεσσάρων αδειών… Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει λέει η θυμόσοφη λαική παροιμία και φαίνεται ότι στην περίπτωσή τους βρίσκει εφαρμογή …

Την τελευταία στιγμή,λοιπόν, λίγο πριν κλείσει η τελευταία παράταση της διαβούλευσης, δημοσιοποίησε τις απόψεις της, η Ένωση των Ιδιοκτητών, που θεωρεί πως το τίμημα των 3 εκατ. ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλο και παράλογο για το μέγεθος της ελληνικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το ότι εντός αυτής της δεκαετίας οι πανελλαδικές άδειες θα είναι μόνο τέσσερις, όπως προκηρύσσονται με την προκήρυξη. Επίσης, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το εάν, για το πόσες και για το τι κατηγορίας περιεχομένου πανελλαδικές άδειες θα προκηρυχθούν στη συνέχεια (και πότε;) επιπλέον των σήμερα προκηρυσσόμενων τεσσάρων».

Ζητάει νομικά και πολιτικά δεσμευτική απάντηση για το αν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας θα δοθούν επιπλέον πανελλαδικές άδειες, ίδιας ή διαφορετικής κατηγορίας, και αν ναι, πότε, πόσες, με ποιους όρους και με ποιο ελάχιστο τίμημα.( Θυμίζει λίγο απαίτηση TTIP … αυτό! )

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει επίσης την έλλειψη υποχρέωσης υπογραφής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αδειούχων επενδυτών παρόχων περιεχομένου, «με την οποία να δεσμεύεται το Ελληνικό Δημόσιο ότι δεν θα μεταβάλει μονομερώς (από την επαύριον κιόλας του διαγωνισμού) όλους τους όρους, από τον σοβαρότερο μέχρι τον πιο ελάσσονος σημασίας».

Οι καναλάρχες θεωρούν πως με την προκήρυξη τίθεται θέμα ανισότητας σε σχέση με τους νέους υποψηφίους που δεν διαθέτουν τηλεοπτικό κανάλι, καθώς δεν προβλέπεται ρητά εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της άδειας που θα χορηγηθεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΕΙΤΗΣΕΕ προτείνει να ορισθεί εγγυητική επιστολή σε νέο υποψήφιο που θα επιλεγεί ως αδειούχος, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% των επενδύσεων που απαιτούνται, 8 εκατ. ευρώ για την ετήσια μισθοδοσία και τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, 6 εκατ. ευρώ για τον τεχνολογικό και κτιριακό εξοπλισμό και 4 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση και την προμήθεια προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα