Τα τρία λάθη που ΔΕΝ σου κόστισαν τη δουλειά

19:51 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Όταν αποτυχαίνεις σε κάτι στη ζωή σου, το πρώτο πράγματα που αναρωτιέσαι είναι: «Γιατί; Τι έκανα λάθος;». Και φυσικά το να μην σε πάρουν σε μια δουλειά, είναι ο νούμερο ένα λόγος που θα σε κάνει να κατηγορείς τον εαυτό σου και να σπας το κεφάλι σου για το τί πήγε στραβά!

Επειδή δεν είναι όλα πάντα δικό σου φταίξιμο και κάποια λάθη όχι τόσο σοβαρά, ήρθε η ώρα να μάθεις τα τρία λάθη που ΔΕΝ σου κόστισαν τη δουλειά.

Δεν ακολούθησες την εταιρεία στα social media

Μόνο αν ο κλάδος σου είναι τα PR ή η επικοινωνία

θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν κέρδισες μια θέση στην εταιρεία επειδή δεν την έκανες follow στα social media.

Φυσικά και είναι καλό αν το έκανες, αλλά σίγουρα εάν ο κλάδος σου δεν σχετίζεται με τα social media, δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν σε προσέλαβαν.

Έκανες αίτηση για δουλειά χωρίς να το ψάξεις καλά

Μιλώντας ειλικρινά κανείς υποψήφιος εργοδότης δεν ξέρει εάν έστειλες το βιογραφικό έχοντας κάνει λεπτομερή έρευνα σε 20 επιχειρήσεις ή εάν είδες την αγγελία και είπες «γιατί όχι;».

Το μόνο που πρέπει να έχεις σίγουρο είναι ότι έμαθες κάποια βασικά πράγματα για την εταιρεία πριν μπεις στην αίθουσα της συνέντευξης.

Δεν ήξερες κάποιον μέσα στην εταιρεία

Μπορεί να έχουμε μάθει ότι οι πιθανότητες να πάρεις μια δουλειά είναι αυξημένες εάν έχεις κάποιο ή έστω κάποιον γνωστό που να δουλεύει εκεί, όμως σε καμία περίπτωση το ότι δεν είχες μέσο δεν ήταν ο λόγος που δεν σε πήραν και σίγουρα αυτή η λογική δεν θα μπορούσε παρά να είναι λανθασμένη.

Γι’ αυτό μην σπας το κεφάλι σου που δεν φρόντισες να βρεις την άκρη μέσω κάποιου γνωστού, ίσα ίσα να νιώθεις περήφανος!

The post Τα τρία λάθη που ΔΕΝ σου κόστισαν τη δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα