Μέρκελ: Να μην γίνει η Ευρώπη ένα πουλόβερ το οποίο θα ξηλώνεται με την πάροδο του χρόνου

19:24 12/5/2016 - Πηγή: iPop

H Eυρώπη πρέπει να μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να αποφασίζει η ίδια ποιος θα περάσει από τα σύνορά της.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει στο μέλλον να δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς, προκειμένου να αποφύγει προσφυγικές ροές όπως αυτές των προηγούμενων μηνών».

Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη που υπάρχει και για άλλες χώρες. «Έχουμε

ευθύνη για άλλες χώρες, για την Τουρκία, την Λιβύη, για κάποια αφρικανικά κράτη – αυτό μπορεί κανείς να το ονομάσει και εξάρτηση».

Η κ. Μέρκελ σχολίασε ότι υπάρχει πολλή απογοήτευση στην Ευρώπη κι αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα κράτη-μέλη δεν επιθυμούν να υποδεχτούν άλλους πρόσφυγες.

«Η παγκοσμιοποίηση τρομάζει πολλούς, οι οποίοι κατόπιν αναζητούν απλές λύσεις. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε γέφυρες, να εξηγήσουμε ξανά και ξανά και να παρουσιάσουμε αποτελέσματα. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να γίνει ένα πουλόβερ το οποίο θα ξηλώνεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν ξέρω αν μετά θα ξαναβρώ νέο νήμα».

Photo: Reuters

The post Μέρκελ: Να μην γίνει η Ευρώπη ένα πουλόβερ το οποίο θα ξηλώνεται με την πάροδο του χρόνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα