Κυβέρνηση για ΔΝΤ: Καλοδεχούμενο το ενδεχόμενο αποχώρησής του

13:46 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Στην πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο εστιάζει η Κυβέρνηση τονίζοντας πως αποτελεί μια είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει «διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών».

Χαρακτηριστικά, πηγές του Μαξίμου τονίζουν:

Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα

χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Πηγές της Κυβέρνησης απαντούν στα νέα δεδομένα τα οποία πρόσθεσε στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, λέγοντας:

Η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα

«Η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της και αυτό αποτελεί μία άποψη, η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς» προσθέτουν και καταλήγουν λέγοντας:

Από την ελληνική πλευρά είναι καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ απ’ το ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει να βρούμε νέο σχέδιο

The post Κυβέρνηση για ΔΝΤ: Καλοδεχούμενο το ενδεχόμενο αποχώρησής του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα