Ανήσυχος ο Γ. Μουζάλας- Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης κινδυνεύει

13:01 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Το καμπανάκι του κινδύνου σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, έκρουσε ο αν. υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με αρμόδιους υπουργούς της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, με ευρωβουλευτές αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στις επαφές του τόνισε, πως σ΄αυτές συμμετείχαν και οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών

Νίκος Ξυδάκης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μίλησε μάλιστα και τα βασικότερα θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος αποκαλύπτοντας πως αυτά ήταν η συζήτηση σχετικά με το «πάγωμα» του προγράμματος μετεγκατάστασης, η αναθεώρηση του Δουβλίνου, η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών και η καθυστέρηση επιστροφών από την Ελλάδα προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γιάννης Μουζάλας συναντήθηκε με Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά επίσης με τις εισηγήτριες του μεταναστευτικού πακέτου, Σεσίλια Ουίκστρομ για το Δουβλίνο, Λάουρα Φεράρα για τις διαδικασίες ασύλου και Σοφία Ίντβελ για την υποδοχή των προσφύγων.

Ο αν. υπουργός σημείωσε, ότι υπάρχει σύγκλιση θέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των εισηγητριών του ΕΚ όσον αφορά τα ζητήματα αυτά.

Για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης:

Η ελληνική πλευρά υπογράμμισε πως τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση.

Όπως εξήγησε ο Γ. Μουζάλας μέχρι τώρα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί 33.000 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ. Ενώ παράλληλα τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 5.400 και πως 7.500 πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι έτοιμοι προς μετεγκατάσταση.

photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ανήσυχος ο Γ. Μουζάλας- Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης κινδυνεύει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα