Παππάς: Επαναφορά της τροπολογίας για τα κανάλια πριν την απόφαση του ΣτΕ

11:34 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις κινήσεις της Κυβέρνησης εάν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο Παραπολιτικά FM, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε το ΕΣΡ

θα πρέπει να διενεργήσει νέο διαγωνισμό, κάτι το οποίο, όμως, θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Εάν το ΣτΕ αποφανθεί πως μόνο ΕΣΡ μπορεί να κάνει την αδειοδότηση των καναλιών θα επιστρέψουμε στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια

Τονίζεται ότι τη Δευτέρα και την Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου η Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία αναμένεται να ψηφίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Ο κ. Παππάς τόνισε κατά τη συνέντευξή του παράλληλα ότι η τροπολογία για τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια θα κατατεθεί εκ νέου πριν την απόφαση του ΣτΕ.

Θυμίζουμε ότι πριν από κάποιες ημέρες ο κ. Παππάς είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, η οποία όριζε το κλείσιμο των καναλιών εντός 5 ημερών απ’ την υπογραφή της σχετικής απόφασης αντί των 3 μηνών που είχε αποφασιστεί αρχικά.

Η τροπολογία στη συνέχεια αποσύρθηκε καθώς ο Νίκος Βούτσης συμβούλεψε τον Υπουργό Επικρατείας να μην γίνει κάποια νομοθετική παρέμβαση πριν τη νέα προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ, η οποία, ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι ναυάγησε ξανά.

Εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ο Υπουργός σημείωσε:

Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας. Η ΝΔ με την στάση της έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Διαβάστε ακόμα:

«Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, θα υπάρχει πρόβλημα με τους νέους καναλάρχες»

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Παππάς: Επαναφορά της τροπολογίας για τα κανάλια πριν την απόφαση του ΣτΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα