Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων- ΥΠΟΙΚ: Άμεση διευθέτηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ

19:56 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Ενώ οι αγρότες έχουν ενισχύσει τα μπλόκα τους και οι κινητοποιήσεις τους κορυφώνονται, το ΥΠΟΙΚ διαμηνύει ότι το ζήτημα με το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ του 2017 θα διευθετηθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το Υπουργείο εργάζεται πάνω σε μια διάταξη με στόχο να δώσει την απαραίτητη παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών, η οποία κανονικά λήγει σήμερα.

Μέσα στο 2016 εκκαθαρίστηκαν

και πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) αγροτικές επιδοτήσεις, οι οποίες εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2008.

Έτσι, το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων που έλαβαν οι αγρότες μέσα στο 2016 έφτασε τα 3,7 δισ. ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να υπαχθούν από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ διότι οι συνολικές επιδοτήσεις που έλαβαν τους έφερε πάνω από το προβλεπόμενο όριο, παρά το ότι οι επιδοτήσεις που αφορούσαν το 2016 τους τοποθετούσε κάτω από αυτό.

Κλειστό μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης το τελωνείο των Ευζώνων

Κλειστή θα μείνει μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων από αγρότες και κτηνοτρόφους από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αγρότες έστησαν μπλόκο στο μεθοριακό σταθμό, στα σύνορα ΕλλάδαςΠΓΔΜ.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι αγρότες θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

«Γράψανε έναν δικό μας οι αστυνομικοί, με πρόστιμο 4.000 ευρώ, επειδή έφερνε στο σημείο αντίσκηνα», δήλωσε αγρότης του Κιλκίς στο ΑΠΕΜΠΕ. «Αυτή η κίνηση όξυνε την κατάσταση και έτσι αποφασίστηκε στη γενική μας συνέλευση να σκληρήνουμε τη στάση μας».

Αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Οι αγρότες απ’ το μπλόκο της Νίκαιας καλούν σε αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Κλειστή η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου

Κλειστή παραμένει αυτή την ώρα (20:00) η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου απ’ τους αγρότες της Αιγιάλειας.

Οι αγρότες απέκλεισαν το δρόμο στις 19:00 και αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία μετά τις 21:00.

Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, κατέφτασαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά.

Μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, εξήγησε ότι πρώτα από όλα οι αγρότες θέλουν να εξασφαλίσουν την παράταξη των τρακτέρ τους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των συντονιστικών επιτροπών. Στο τέλος, θα γίνει γενική συνέλευση, στην οποία και θα οριστεί το σχέδιο δράσης που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Photo: Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων- ΥΠΟΙΚ: Άμεση διευθέτηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα