Τσίπρας: Οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσα έχουμε καταφέρει

17:52 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Ομιλία παραχώρησε ο Αλέξης Τσίρας απ’ το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη. Κατά την ομιλία του στο σερβο-ελληνικό φόρουμ, ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις κοινές αξίες τις οποίες μοιράζονται η Ελλάδα και η Σερβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει το όραμα μιας αρχιτεκτονικης, η οποία εδράζεται στη συνεργασία των λαών και των οικονομικών παραγόντων.

Το όραμα μας αρχιτεκτονικής

που θέτει στο επίκεντρό της την ευημερία και την ανόρθωση επιπεδου διαβίωσης των λαων, που ενθαρρύνει τον εξυγχρονισμό των οικονομιών μας και την συντεταγμένη προσέγγιση της Ε.Ε., ενώ προσανατολίζει και οριοθετεί τα Βαλκάνια ως πεδίο σταθερότητας και ζώνη οικονομικής ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στη σημερινή συγκυρία, αυτό αποτελεί το κρίσιμο διακύβευμα των βαλκανικών χωρών και είναι η κρίσιμη συνεισφορά της ελληνοσερβικής φιλίας.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η Σερβία μοιράζονται κοινές απόψεις κι αξίες που τις τοποθετούν διαχρονικά στην ίδια πλευρά του ποταμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό το να μπορεί να μοιραστεί με την επιχειρηματική κοινότητα τις σκέψεις του γιατί θεωρεί ότι η επιχειρηματική ελληνοσερβική κοινότητα είναι ο πυρήνας μιας στενής οικονομικής σύζευξης.

«Οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσα έχουμε καταφέρει», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι δυνατότητες για βελτίωση της επιχερηματικής συνεργασίας, στην ενέργεια, στον τομέα των δομικών υλικών, στον ιατρικό τομέα, στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι ευρύτερες και γι’ αυτο «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα στη συγκρότηση και οργάνωση ενός ανώτατου συμβουλίου, το οποίο ευελπιστούμε να λάβει χώρα η πρώτη του συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι για την Ελλάδα ο άξονας Βελιγράδι- Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει άξονας οικονομικής ανάπτυξης και προόδου για τις δύο χώρες, τα Βαλκάνια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «θέσαμε επί τάπητος δύο projects, οράματα που μπορούν ν ‘ αλλάξουν τη γεωγραφία της περιοχής, γιατί η γεωγραφία των Βαλκανίων δεν πρέπει να αλλάζει με επεμβάσεις, παρεμβάσες και πολέμους, αλλά μέσα απ’ την ανάπτυξη, κοινή προώθηση υποδομών που θα φέρουν τις δύο χώρες και οικονομίες πιο κοντά.

Για τον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης- Βελιγραδίου:

«Ο σιδηροδρομικός άξονας Θεσσαλονίκης- Βελιγραδίου θα βοηθήσει το εμπόριο συνδέοντας τον Πειραιά με το Βελιγράδι:

Σύζευξη Ελλάδας ως κόμβο διακομετιστικό με Ασία και Μέσα Ανατολή με επίκεντρο τον Πειραιά αλλά και της Σερβίας ως γέφυρα για την Ανατολή με την Δυτική Ευρώπη.Η δημιουργία ποτάμιων μεταφορών αξιοποιώντας τα ποτάμια μας και δημιουργώντας νέο άξονα μεταφοράς και επικοινωνίας μεταξύ των χωρών μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με το εξής μήνυμα:

Είμαστε ζωτικοί εταίροι και αρωγοί στην σημαντική πορεία σας, οι επιχειρηματίες μας είναι έτοιμοι και ανοικτοί σε νέες συνεργασίες και μεγέθυσνη των οικονομικών συναλλαγών μας στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων. Η Ελλάδα ήταν διαχρονικά σύμμαχος συντελεστής και συμπαραστάτης σε κρίσιμες φάσεις της ιστορίας αλλά και της αναπτυξιακής τροχιάς της Σερβίας. Μ’ αυτές τις σκέψεις και την ελπίδα ότι σήμερα κάνουμε μαζί ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα να σας ευχαριστήσω για τηνπρόσκληση σας

The post Τσίπρας: Οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσα έχουμε καταφέρει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα