Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls

19:09 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για την επιβολή των capital controls με απόφαση της εισαγγελίας Εφετών. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο μετά από έρευνα ενός περίπου έτους από την εισαγγελία Πρωτοδικών. Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, η δικογραφία οδηγήθηκε στο αρχείο, καθώς δεν υπήρξαν ευρήματα που να υπονοούσαν κάποια αξιόποινη πράξη.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η επιβολή των capital controls

τον Ιούλιο του 2015 οδήγησε στην εξαθλίωση, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες για την κάλυψη ακόμα και των βασικών καθημερινών τους αναγκών τους.

Στην προκαταρκτική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε, εξετάστηκαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οικονομολόγοι, ενώ συγκεντρώθηκαν και έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το εάν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων έγιναν επειδή συνέτρεχε κάποια ανάγκη ή μπορούσαν να αποφευχθούν με βάση κάποια άλλη λύση. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιας αξιόποινης πράξης.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα capital controls- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

The post Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα