Sic transit gloria mundi...

email Γ. Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Αγαπητοί αναγνώστες και συνάδελφοι δεν γράφω επειδή νιώθω δικαιωμένος σε όσα σημείωνα σε πρόσφατο σχόλιό μου (Δεν διδάχθηκαν τίποτε από την κατάρρευση Ανδρουλιδάκη) σχετικά με την κρίση στο ΔΟΛ και γενικά στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά επειδή σύμφωνα και με διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα το …τσουνάμι είναι κοντά για να σαρώσει τα πάντα!

Είδατε ότι οι συνάδελφοι Μουλόπουλος, Ρωμαίος, Γ. Αλλαμανής (και όχι μόνο αυτοί) έδειξαν τον μεγάλο

ένοχο και τους ηθικούς αυτουργούς, δηλ. αυτούς που σιωπούσαν! Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ποιοι φταίνε και για το MEGA ή για την εκδοτική επιχείριση στην οποία η ΔΟΥ Καλλιθέας κοινοποίησε κατασχετήριο για ποσό άνω των 5 εκατ.ευρώ!

Διάβασα για τη σκέψη των συντακτών των Νέων να μιμηθούν το εγχείρημα των συντακτών της «Ε»… Θα έλεγα ότι ίσως είναι καλύτερο να τολμήσουν να αντιγράψουν το μοντέλο του Επενδυτή, όταν ο Ν. Φελέκης και όλοι οι συντάκτες έφτιαξαν σε τρεις νύχτες τον «Κόσμο του Επενδυτή», βρίσκοντας άλλον χρηματοδότη, χωρίς καμιά συνέπεια! [Αλλο θέμα αν ατύχησαν αργότερα....]. Ακόμη και με τον Ιβάν Σαββίδη -αν θέλει πράγματι να μπει καθαρά στα μίντια- μπορούν να κάνουν μια συμφωνία και να προχωρήσουν αμέσως! Κι ας αφήσουν το Ψυχάρη να τρέχει να ανατρέψει το δεδικασμένο…

Μήπως σωθούν και τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ , αφού αν κλείσουν όλοι θα μείνουν με το επίδομα ανεργίας και ελάχιστοι θα ξαναβρούν δουλειά!

Άλλωστε, μη ξεχνάμε, πως το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, καθώς -φοβάμαι- σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε αξιοπρεπής ασφάλιση για παλιούς και νέους δημοσιγράφους και γενικά εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που θα στριμώχνονται σε κάποιο ΕΟΠΥΥ ή ΙΚΑ και στον περίφημο ΕΦΚΑ, για τον οποίο μάλλον νιώθει ευτυχής ο κ. Πετρόπουλος, αν και πριν λίγα χρόνια είχε εντελώς αντίθετες απόψεις για το ασφαλιστικό στα ΜΜΕ!

Φοβάμαι όμως πως ανάλογες ενοχές πρέπει να αισθάνονται σήμερα και οι διοικήσεις των Ενώσεων και των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, που χρόνια τώρα καθησύχαζαν τους πάντες ότι θα βρεθούν «λύσεις» ή ότι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς θα στήριζε τους απλούς «εργάτες» στα μίντια και όχι τους …βαρώνους τους!

Τελικά κανείς δεν κατάλαβε ότι με διάφορα παραμύθια γαλάζιοι, πράσινοι και ροζ (plus και κάτι άλλα…) κυβερνώντες κέρδιζαν χρόνο, ώσπου να επιβάλλουν και το κόψιμο του αγγελιόσημου και την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ και την προικοδότηση του τελευταίου με το 1δισ. του πρώτου και την εγκατάλειψη του ΕΔΟΕΑΠ στην τύχη του! Δηλαδή τους πριόνιζαν το κλαδί όπου κάθονταν κι αυτοί περίμεναν να πέσει ο κορμός του δέντρου… Και ούτε το 11888 δεν πήραν οι απαράδεκτοι!

Οπότε οι «σκληρά διαπραγματευόμενοι» υπουργοί της «αριστεράς» πέρασαν χαλαρά στο μνημόνιο όσα είχαν …σφυρίξει με τη βοήθεια ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στην τρόϊκα ή Ένωση ιδιοκτητών και η αντίστοιχη των διαφημιστών!

Φυσικά -γενικά κι όχι μόνο για τους δημοσιογράφους- είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα …ζήσει πάνω από κανά δυο χρόνια! Μόνο να σκεφτείτε πόσοι δουλεύουν, πόσοι και τι ποσά καταβάλλουν τελικά και αντίστοιχα πόσοι πρέπει να πάρουν σύνταξη (κύρια ή επικουρική, έστω και χιλιοψαλιδισμένη) και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θα χρειαστείτε καμιά αναλογιστική μελέτη για να βρείτε την μαύρη τρύπα του μέλλοντός μας!

Δυστυχώς η δόξα παρήλθε για όλους! Μόνο κάποια λαμόγια ή τρωκτικά του χώρου έχουν σχηματίσει το …λίπος για το αύριο… Και φυσικά ο κ. Ψυχάρης δεν θέλει να χάσει ούτε το κότερο ούτε τις καταθέσεις στο εξωτερικό ούτε φοβάται τη φυλάκιση (που και να του επιβληθεί θα μείνει στα χαρτιά…)

Απλώς μένω με την απορία. Υπάρχουν αποθέματα για αντίδραση για κάποια σθεναρά όχι;

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος -συγγραφέας

ΥΓ Μπορεί να γράφτηκαν ευφάνταστα, δηκτικά ή πολύ χιουμοριστικά σχόλια για την πρωτοβουλία Παππά για τη Διαστημική Υπηρεσία, αλλά καλό είναι να μην βλέπουμε τα πάντα με διαστρεβλωτικούς φακούς… Κάποια πράγματα και χρειάζονται και μπορούν να γίνουν ακόμη και στο ζενίθ της κρίσης και με το ναδίρ αποτελεσματικότητας μιας κυβέρνησης…

The post Sic transit gloria mundi... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα