Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Συνάντηση με τον Πολάκη

18:40 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς έχουν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους στο Δερβένι. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τον Π. Πολάκη αύριο Τετάρτη στην Κατερίνη.

Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, λίγα χιλιόμετρα έξω

από την πόλη της Θεσσαλονίκης, κατέφτασαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά.

Μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, εξήγησε ότι πρώτα από όλα οι αγρότες θέλουν να εξασφαλίσουν την παράταξη των τρακτέρ τους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των συντονιστικών επιτροπών. Στο τέλος, θα γίνει γενική συνέλευση, στην οποία και θα οριστεί το σχέδιο δράσης που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Τα τρακτέρ κατευθύνονται προς τον Πολάκη

Παράλληλα, οι αγρότες πρόκειται να κατευθυνθούν στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης με δύο ή τρία τρακτέρ αύριο Τετάρτη μετά τις 14.00, οι οποίοι ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου έχουν στήσουν το μπλόκο τους στην αερογέφυρα.

O πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους σχεδιάζουν να επισκεφτούν τον Πολάκη.

Θα μεταβούμε στο σημείο, προκειμένου να επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας, με τα αιτήματά μας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, που αναμένεται στη 13.00 να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείου Κατερίνης

Ενισχύεται το μπλόκο τω αγροτών στο τελωνείο των Ευζώνων

Λίγο μετά τις 17.00 έφτασαν και τα τελευταία τρακτέρ, από τις περιοχές Χαλάστρας, Μαλγάρων και Σίνδου Θεσσαλονίκης, στο τελωνείο των Ευζώνων και συγκεκριμένα στον κόμβο της Ειδομένης, στα σύνορα ΕλλάδαςΠΓΔΜ, σημείο στο οποίο ήδη από χθες Κυριακή είχαν στήσει τα μπλόκα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη πιο πριν είχαν φτάσει στο σημείο αγρότες από το Νησέλι Αλεξάνδρειας Ημαθίας και το Αιγίνιο Πιερίας.

Σύμφωνα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται στο κόμβο της Ειδομένης, στις 19.00 θα πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, με σκοπό να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Στην περιοχή φορτηγά και νταλίκες έχουν τοποθετηθεί στη σειρά λόγω του αποκλεισμού, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι: «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα θα περνάνε».

Θυμίζουμε ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας την Κυριακή είχαν συγκεντρωθεί πολύ κοντά τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης. Την Δευτέρα, το μπλόκο ενισχύθηκε με αγρότες από τα Γιαννιτσά, την Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι οι αγρότες- Ενισχύουν τα μπλόκα και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Συνάντηση με τον Πολάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα