Κοντεύουν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Στόχος να αδειάσει ο Πειραιάς μέχρι το Πάσχα

09:50 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Στους 53.925 ανέβηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πέμπτης του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Η αποσυμφόρηση του Πειραιά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα τονίζει αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ενώ συμπλοκές για ακόμα μια φορά σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται
στην Ελλάδα;

Ο αριθμός κοντεύει τους 54.000 καθώς έχει ανέβει στους 53.925. Στην Αττική βρίσκονται συνολικά 14.936 άτομα, με 3.770 να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα στα νησιά οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αγγίζουν τους 7.178, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο, όπου και παραμένουν 4.082 εγκλωβισμένοι, ενώ μέχρι τις 7.30 το πρωί υπήρχαν 30 νέες αφίξεις.

Στον καταυλισμό της Ειδομένης 10.411 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στην Βόρεια Ελλάδα φτάνει τα 29.619 άτομα.

Συμπλοκές στην Ειδομένη:

Συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για ακόμα μια φορά στην Ειδομένη.

Τα μεσάνυχτα όπως επισημαίνει η αστυνομία, περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης. Μάλιστα προκλήθηκαν και φθορές στη τζαμαρία του κυλικείου.

Διαβεβαίωση για τον Πειραιά δια στόματος Βίτσα:

Σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, επανέλαβε πως ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει μέχρι τον Πειραιά.

Μάλιστα ο Αν. Υπουργός χαρακτήρισε «ικανοποιητικό» το ρυθμό αποσυμφόρησης του Πειραιά και τόνισε πως είναι πρακτικά αδύνατον «όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εκεί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά».

Χαρακτηριστά ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε:

Μέχρι το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει. Στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού

Εστιάζοντας στο έργο που παράγει το Συντονιστικό για τη Διαχείριση της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης είπε:

«Το Όργανο ανέλαβε μόλις πριν από λίγο καιρό. Γίνονται προσπάθειες για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται» αφήνοντας αιχμές για τους αλληλέγγυους και πρόσθεσε: «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά» και μίλησε για το σημαντικό έργο των ΜΚΟ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στη σύσκεψη της Τετάρτης των μελών του Συντονιστικού λέγοντας: «Το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από την Μικρασιατική καταστροφή».

Ενώ στο κλείσιμο της συνέντευξης του μίλησε για τον ρόλο της αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων λέγοντας πως «κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κοντεύουν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Στόχος να αδειάσει ο Πειραιάς μέχρι το Πάσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα