Μεγαλύτερη χρηματοδότηση και υποστήριξη για το προσφυγικό ζητά η Λαγκάρντ

08:06 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Οι ανάγκες που προκύπτουν από το προσφυγικό είναι τέτοιες που απαιτείται μεγαλύτερη προσέγγιση και χρηματοδότηση, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι χώρες σ’ αυτή την κρίση, επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συζήτηση για τους πρόσφυγες στα πλαίσια της εαρινής Συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η υποστήριξη στις Κυβερνήσεις και η χρηματοδότηση πρέπει να αυξηθούν , τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ,

λέγοντας πως αυτά τα μεγέθη είναι «μεγαλύτερα από αυτά που νομίζουν μερικοί αυτή τη στιγμή».

«Είναι μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η οποία απαιτεί, κατά τη γνώμη μας, στο ΔΝΤ, συλλογική και μαζική δράση. Αυτή η ανθρωπιστική κρίση είναι τεράστιου μεγέθους. Απαιτεί μια προσέγγιση που είναι μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη».

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο το Ταμείο είχε εκτιμήσει ότι οι δημοσιονομικές δαπάνες για όσους αιτούνται άσυλο θα ήταν δυνατό να φθάσουν στο 0,2% του ΑΕΠ το 2016 στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2014 ήταν μόλις στο 0,08%.

Όμως όσες χώρες μπορούν να ενσωματώσουν τα άτομα που υποδέχονται στο εργατικό δυναμικό τους, τότε υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. Η κ. Λαγκάρντ επικαλέστηκε έρευνες του Ταμείου σχετικά με την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ΑΕΠ, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 0,2% ετησίως στην Ευρώπη.

Η Γερμανία και η Σουηδία που είναι ανοιχτές στο να δώσουν άδειες εργασίας, θα μπορούσαν να δουν ανάπτυξη έως και 0,5% παραπάνω. «Σε μια περιοχή του κόσμου όπου η ανάπτυξη είναι 1,5% κατά μέσο όρο,το 0,2% αξίζει να εξεταστεί».

The post Μεγαλύτερη χρηματοδότηση και υποστήριξη για το προσφυγικό ζητά η Λαγκάρντ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα