Έλεγχο στη δράση των ΜΚΟ βάζει η Κυβέρνηση

09:08 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Σε μια προσπάθεια να θέσει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο ορίζει τους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία των ΜΚΟ από εδώ

και στο εξής.

O έλεγχος των ΜΚΟ θα γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα καταρτίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία θα επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο ελληνικό έδαφος, θα υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο. Το αίτημα θα συνοδεύεται από τα αίτηση με τα μέλη, τα ΑΦΜ και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την οργάνωση.

Επιπλέον, κάθε ΜΚΟ θα πρέπει να παρουσιάζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να δείχνουν την επιχορήγηση την οποία λαμβάνει, ποιο είναι ακριβώς το αντικείμενο της δράσης της αλλά και ποιος είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εν συνεχεία θα προβαίνει στον απαραίτητο έλεγχο και αφού πάρει έγκριση, η ΜΚΟ θα μπαίνει στηλίστα προτεραιότητας και το Υπουργείο θα αποφασίζει, με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες, την περιοχή της δράσης και την ακριβή αποστολή της ΜΚΟ.

Αυτό που επιθυμεί να σταματήσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ανωτέρω πληροφορίες, είναι οι πρωτοβουλίες εκ μέρους των ΜΚΟ, χωρίς να έχει δοθεί η άδεια από το ελληνικό Κράτος.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Έλεγχο στη δράση των ΜΚΟ βάζει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα