Χωρίς αμφιβολία πλέον ο ιός Ζίκα συνδέεται με την μικροκεφαλία

09:44 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκε από Αμερικανούς υγειονομικούς ότι ο ιός Ζίκα συνδέεται με την μικροκεφαλία κι άλλες εγκεφαλικές ανωμαλίες.

O διευθυντής στα κρατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, κ. Φρίντεν, δήλωσε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι ο ιός Ζίκα είναι υπεύθυνος για τις περιπτώσεις βρεφών με μικροκεφαλία στη Βραζιλία. Ο κ. Φρίντεν πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που το τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να συνδεθεί με γενετική

ανωμαλία.

Σημειώνεται πως ο Ομπάμα δίνει σκληρή μάχη προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός, ενώ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προς το παρόν δαπανά χρήματα τα οποία προορίζονταν για την αντιμετώπισή του ιού Έμπολα, μέχρι το Κογκρέσο να αποφασίσει για τη χρηματοδότηση.

1.100 βρέφη με μικροκεφαλία έχουν εντοπιστεί στη Βραζιλία και οι περισσότερες περιπτώσεις είναι λόγω μόλυνσης της μητέρας από τον ιό Ζίκα. Ακόμα εξετάζονται επιπλέον 3.800 περιπτώσεις με μικροκεφαλία.

Τα προβλήματα που δημιουργεί η μικροκεφαλία στον εγκέφαλο είναι πολλά, σύμφωνα με τις έρευνες:

ασβέστωση, ή συσσώρευση άσβεστου στον εγκέφαλοανωμαλίες στην δημιουργία του φλοιού του εγκεφάλουκοιλιομεγαλίαυποανάπτυξη της παρεγκεφαλίδας, η οποία συνδέεται με την κίνησηανωμαλίες στο στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά σημάτων από τον εγκέφαλο στο υπόλοιπο σώμα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει μάλιστα ότι ο ιός Ζίκα μπορεί να προκαλέσει την πάθηση Guillain-Barre, η οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια αλλά μπορεί να προκαλέσει παράλυση.

Photo: techinsider.io

The post Χωρίς αμφιβολία πλέον ο ιός Ζίκα συνδέεται με την μικροκεφαλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα