Κομισιόν: Αναμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

21:49 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Η Κομισιόν αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η συμφωνία είναι κι απαραίτητη. «Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της», ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.

«Αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup και χρειαζόμαστε συμφωνία», σημείωσε ο κ. Dombrovskis από το Στρασβούργο, προσθέτοντας πως η Ελλάδα

ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα τηρεί το κομμάτι της συμφωνίας που της αναλογεί».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schäuble, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup.

«Θα τα καταφέρουμε, θα το δείτε» σημείωσε συγκεκριμένα ο Wolfgang Schäuble κατά τη διάρκεια συζήτησης σε οικονομική εκδήλωση στο Βερολίνο.

Κοινοτικές πηγές, πάντως, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισαν πως «η έγκριση της δόσης είναι το μόνο βέβαιο. Η κάλυψη των προαπαιτούμενων συνεχίζεται σταδιακά και μεθοδικά» και «απομένουν 8- 9 θέματα όχι μείζονος σημασίας».

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναμένεται να ξεκινήσει κατά τις 18:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωσε ότι στόχος της επικείμενης Ευρωομάδας είναι να «συγκεκριμενοποιηθεί» περαιτέρω η εν λόγω συμφωνία, χωρίς ωστόσο να προκαταβάλει τις αποφάσεις που θα ληφθούν το 2018, μετά το τέλος του προγράμματος.

Η διαφωνία μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2018, μετά το τέλος του προγράμματος στη βάση μιας ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους που θα γίνει τότε, αλλά τις υποθέσεις για την ανάπτυξη και τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα στο μέλλον

Διαβάστε ακόμα:

Προς Σύνοδο Κορυφής αν «ναυαγήσει» το Eurogroup- «Μασάζ» υπουργών από τον Τσίπρα

The post Κομισιόν: Αναμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομισιόν, Αναμένουμε, Ελλάδα, Eurogroup,komision, anamenoume, ellada, Eurogroup