Λέσβος: 150 σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα | Οι παροχές προς τους πληγέντες του σεισμού

20:20 13/6/2017 - Πηγή: iPop

150 σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα στη Λέσβο μετά τον σεισμό, ο οποίος έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κτίρια, οικίες και μνημεία.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το σεισμό γνωστοποίησε πως τα μη κατοικήσιμα σπίτια ανέρχονται σε 150, βάσει των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου για τους σεισμόπληκτους, καθώς και για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως μέλημα της πολιτείας είναι ολοκληρωθούν οι

έλεγχοι, για να ακολουθήσουν οι επιδοτήσεις ενοικίου και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε πως θα απλοποιηθούν με τη χρήση της τεχνολογίας οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι το σύνολο των δράσεων θα ανακοινωθεί στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως ο δήμος Λέσβου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Όπως έγινε παράλληλα γνωστό, περίπου το 80% των σπιτιών – χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα μέχρι και το 1930- στο χωριό Βρίσα είναι σοροί ερειπίων. Μάλιστα, από τα ερείπια ενός από τα σπίτια αυτά ανασύρθηκε τη Δευτέρα στις 8.20 το βράδυ μια νεκρή γυναίκα.

Το χωριό αργά το απόγευμα εκκενώθηκε με τους 850 περίπου κατοίκους του χωριού να μετακινούνται σε συγγενικά σπίτια, ενώ σε ξενοδοχεία της γειτονικής τουριστικής περιοχή Βατερών φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, απ’ τον Στρατό στήθηκε ένας καταυλισμός στο γήπεδο του Πολιχνίτου με σκηνές που εστάλησαν από το Κέντρο υποδοχής και Πιστοποίησης της Μίριας. Στους σεισμοπαθείς διατέθηκαν, επίσης, από το κέντρο 2.000 μπουκάλια νερό.

The post Λέσβος: 150 σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα | Οι παροχές προς τους πληγέντες του σεισμού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα