Κλείνουν τα γραφεία του Al Jazeera στη Σ.Αραβία

20:16 5/6/2017 - Πηγή: iPop

H Σ. Αραβία κλείνει τα γραφεία του Al Jazeera στο πλαίσιο της διαμάχης με το Κατάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Spa.

H Σαουδική Αραβία έκλεισε σήμερα Δευτέρα τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al Jazeera, ύστερα από την απόφαση της να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις εξαιτίας της στήριξης που φέρεται να προσφέρει η Ντόχα στους

ισλαμιστές και το Ιράν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Spa μετέδωσε ότι:

Το υπουργείο Ενημέρωσης έκλεισε τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και ανακάλεσε την άδειά του.

Πέντε αραβικές χώρες αποφάσισαν να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ εξαιτίας τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, τα αραβικά κράτη κατηγορούν το εμιράτο ότι αποσταθεροποιεί με τη δραστηριότητά του την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Παράλληλα η Αίγυπτος ζήτησε από τον Πρέσβη του Κατάρ στο Κάιρο να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 48 ώρες. Επίσης οι Μαλδίβες προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, λόγω της υποψίας πως η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει σχέσεις και υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία.

To Κατάρ ζητά από τους πολίτες του να εγκαταλείψουν τα Η.Α.Ε.

Το Κατάρ δίνει διορία 14 ημερών στους πολίτες τους ώστε να εγκαταλείψουν τις χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”.

Η απόφαση του Κατάρ, οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση με γειτονικές χώρες του αραβικού κόσμου μετά την απόφαση των Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αιγύπτου και Υεμένης να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στον Περσικό Κόλπο: Το Κάιρο ζητά από τον πρέσβη του Κατάρ να εγκαταλείψει τη χώρα/Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Ντόχα και οι Μαλδίβες

The post Κλείνουν τα γραφεία του Al Jazeera στη Σ.Αραβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα