Γνωστή στις αρχές η ταυτότητα των 3 δραστών του Λονδίνου | Σε κρίσιμη κατάσταση 18 τραυματίες

17:52 5/6/2017 - Πηγή: iPop

ΓνωστήΛονδίνου | είναι στις αρχές η ταυτότητα των 3 δραστών του Λονδίνου οι οποίοι σκότωσαν επτά ανθρώπους και τραυμάτισαν 48, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία. Παράλληλα σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι 18 από τους 48 τραυματίες.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία όταν τρεις τρομοκράτες έπεσαν με το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε περαστικούς στη Μπόροου Μάρκετ.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δηλώνει ότι τα ονόματά των δραστών δεν μπορούν να

δημοσιοποιηθούν καθώς ακόμα διερευνάται το αν ανήκουν σε ένα ευρύτερο δίκτυο τρομοκρατών.

Οι τρεις δράστες της επίθεσης του Σαββάτου δολοφονήθηκαν από την αστυνομία. Συγκεκριμένα Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί έριξαν πενήντα σφαίρες για να σταματήσουν τους δράστες στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της επίθεσης φαίνεται σε φωτογραφία η οποία κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα πολλών Βρετανικών εφημερίδων.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένας γενειοφόρος άνδρας, με το κεφάλι ξυρισμένο, να κείτεται στο έδαφος καθώς σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας. Ο ίδιος φορά ένα παντελόνι παραλλαγής και κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά, η οποία τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη, όπως αναφέρει η αστυνομία, η οποία έχει ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να μην αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς του για να μην υπάρχει πρόβλημα με τις έρευνες.

Ο Μάικλ Μίμπο, ένας νεαρός ο οποίος ζει στην πολυεθνική συνοικία Μπάρκινγκ, στην οποία η αστυνομία έχει κάνει πολλές συλλήψεις δήλωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Αμπντούλ και τον φωνάζανε Αμπς στο γυμναστήριο της γειτονιάς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Αμπντούλ κατάγεται από την ινδική υποήπειρο.

Ο Σαλαχουντίν, ένας 40χρονος δάσκαλος οδήγησης αναφέρει ότι:

Τον βλέπαμε συχνά. Ήταν συμπαθητικός, όμως ξαφνικά άλλαξε συνήθειες. Δεν συμπεριφερόταν όπως παλιά. Δεν ήταν επιθετικός, αλλά τώρα τελευταία, αν και στο παρελθόν ήταν πολύ ομιλητικός, δεν έλεγε τίποτα περισσότερο από “καλημέρα, γεια σας”

O ίδιος πρόσθεσε ότι είχε δύο παιδιά, το ένα περίπου τριών ετών και μία μικρή κόρη που γεννήθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες.

Αναφέρει επίσης ότι είχε μετακομίσει στη συνοικία αυτή, όπου ζουν κυρίως οικογένειες εργατών, πριν περίπου έναν χρόνο και ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τα παιδιά και έπαιζε ποδόσφαιρο στο πάρκο.

Η αστυνομία προχώρησε χθες Κυριακή σε 12 συλλήψεις στο Μπάρκινγκ και έναν συγκεκριμένο αριθμό σήμερα Δευτέρα, στη διάρκεια δύο νέων ερευνών στο Νιούχαμ και το Μπάρκινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνελήφθησαν επτά γυναίκες και πέντε άνδρες ηλικίας 19 με 60 ετών. Ένας άνδρας 55 ετών ελευθερώθηκε στη συνέχεια χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Theressa May, το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία παραμένει κρίσιμο.

Δέκα οκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

Δέκα οκτώ τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμη 18 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας:

Συνολικά 36 ασθενείς λαμβάνουν ιατρική βοήθεια σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου. Από αυτούς 18 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

The post Γνωστή στις αρχές η ταυτότητα των 3 δραστών του Λονδίνου | Σε κρίσιμη κατάσταση 18 τραυματίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα