Περισσότεροι από 130 Ιμάμηδες αρνούνται να εκτελέσουν επικήδειους για τους δράστες του Λονδίνου και του Manchester

19:37 5/6/2017 - Πηγή: iPop

Περισσότεροι από 130 ιμάμηδες και μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να εκτελέσουν επικήδειους για δράστες του Λονδίνου και του Manchester οι οποίοι «καταστρέφουν» το όνομα της θρησκείας τους – και παρότρυναν τους άλλους Ιμάμηδες να «αποσύρουν ένα τέτοιο προνόμιο».

Οι ηγέτες τα αποκάλεσαν «εγκλήματα ψυχρού αίματος» και δήλωσαν ότι «τραυματίστηκαν βαριά» όταν στη Βρετανία διαπράχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις με δολοφόνους που επιδιώκουν να αποκτήσουν θρησκευτική νομιμότητα για τις πράξεις

τους.

«Επιδιώκουμε να διευκρινίσουμε ότι οι κατακριτέες πράξεις τους δεν έχουν ούτε νομιμότητα ούτε την συμπάθεια μας» δήλωσαν, προσθέτοντας ότι αρνήθηκαν να «εκτελέσουν την παραδοσιακή ισλαμική προσευχή για στους δράστες».

Θεωρείται μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση από μουσουλμάνους ηγέτες πίστης από διαφορετικά υπόβαθρα – συμπεριλαμβανομένων και των σουνιτών και σιμιτών ιμάμιδες.

Οι ηγέτες της πίστης δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να εκτελέσουν το Salat al-Janazah λόγω των δεοντολογικών αρχών που είναι πεπεισμένες στο Ισλάμ.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοιες αδικαιολόγητες ενέργειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υψηλές διδασκαλίες του Ισλάμ» δήλωσαν οι ιμάμηδες.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι ιμάμηδες θρηνούσαν την επίθεση και προσευχόταν ότι «οι δράστες θα κριθούν σύμφωνα με τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους στο εξής».

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι:

H εκούσια απόλυση των θρησκευτικών αρχών απομάκρυνε τους δράστες των επιθέσεων από οποιαδήποτε σχέση με την κοινότητά μας στην οποία το απαραβίαστο κάθε ανθρώπινης ζωής είναι η ιδρυτική αρχή

«Αυτοί οι δολοφόνοι προσπαθούν να χωρίσουν την κοινωνία μας και να ενσταλάξουν τον φόβο, θα διασφαλίσουμε ότι αποτυγχάνουν, και ζητάμε από όλους να ενωθούν: Είμαστε μία κοινότητα, ενώ σε αντίθεση με τους τρομοκράτες πρέπει να υπερασπιστούμε την αγάπη και την συμπόνια» Έγραψαν οι ιθύνοντες.

Η επιστολή έρχεται μια μέρα μετά το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, ένα σώμα με περισσότερα από 500 θεσμικά όργανα, διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στο οποίο ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την απόφαση.

«Το επίπεδο του θυμού μας είναι τέτοιο που ορισμένοι ιμάμηδες από μια διατομή ισλαμικών παραδόσεων λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να στερηθούν μια ισλαμική ταφή» είπε εκείνη την ώρα.

Οι Μουσουλμάνοι ηγέτες πίστης έχουν καταδικάσει επανειλημμένα τις τρομοκρατικές επιθέσεις και υπέγραψαν επιστολές τα τελευταία χρόνια, ακόμη και προτρέποντας τους Βρετανούς μουσουλμάνους να μην ταξιδεύουν σε περιοχές που έχουν υποστεί διάτρηση από τον πόλεμο.

Το 2014 οι Ιμάμηδες του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσαν ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών που καταδίκαζε το ISIS.

Απαντώντας στην απειλή θανάτου, ο Ajmal Masroor, Βρετανός Ιμάμης και ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, δήλωσε τότε ότι η θανατική ποινή του ISIS ήταν «ένα σήμα τιμής».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Μουσουλμάνοι ιμάμηδες και θρησκευτικοί ηγέτες καταδικάζουν τις βιαιοπραγίες του Μanchester και του Λονδίνου και παροτρύνουν τους συναδέλφους ιμάμηδες να αρνούνται να εκτελέσουν ισλαμικούς επικήδειους για τους τρομοκράτες
Εμείς, ως μουσουλμάνοι ιμάμηδες και θρησκευτικοί ηγέτες, καταδικάζουμε τις πιο πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Manchester και το Λονδίνο. Αισθανόμαστε τον πόνο που αισθάνεται το υπόλοιπο έθνος, συναντηθήκαμε για να εκφράσουμε το κλονισμό μας και την απόλυτη αηδία μας για αυτές τις ψυχρές αιματηρές δολοφονίες.
Είμαστε βαθιά πληγωμένοι καθώς μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν διαπραχθεί στη χώρα μας για άλλη μια φορά από δολοφόνους που επιδιώκουν να αποκτήσουν θρησκευτική νομιμότητα για τις πράξεις τους. Επιδιώκουμε να διευκρινίσουμε ότι οι κατακριτέες πράξεις τους δεν έχουν ούτε νομιμότητα ούτε συμπάθεια.
Παράλληλα με τους φίλους και τους γείτονές μας, θρηνούμε αυτήν την επίθεση στο σπίτι, την κοινωνία και τους ανθρώπους μας και αισθανόμαστε πόνο για τα δεινά των θυμάτων και των οικογενειών τους. Προσευχόμαστε στον Θεό ότι οι δράστες θα κριθούν σύμφωνα με τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τους στη συνέχεια. Οι πράξεις τους και η εκούσια απόρριψη των θρησκευτικών μας αρχών τους αποξενώνουν από οποιαδήποτε σχέση με την κοινότητά μας για την οποία το απαραβίαστο κάθε ανθρώπινης ζωής είναι η ιδρυτική αρχή (Ε.5: 32).
Συνεπώς, και υπό το πρίσμα άλλων ηθικών αρχών που είναι πεπεισμένες για το Ισλάμ, δεν θα εκτελέσουμε την παραδοσιακή ισλαμική προσευχή για τους δράστες και παροτρύνουμε τους συναδέλφους ιμάμηδες και θρησκευτικές αρχές να αποσύρουν ένα τέτοιο προνόμιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοιες αδικαιολόγητες ενέργειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υψηλές διδασκαλίες του Ισλάμ.
Αυτοί οι δολοφόνοι επιδιώκουν να χωρίσουν την κοινωνία μας και να προκαλέσουν φόβο. Θα διασφαλίσουμε ότι αποτυγχάνουν. Ζητάμε από όλους να ενωθούν: Είμαστε μία κοινότητα. Μπροστά σε μια τέτοια δεινή δειλία, σε αντίθεση με τους τρομοκράτες, πρέπει να υποστηρίξουμε την αγάπη και τη συμπόνια.
Αυτοί οι εγκληματίες αμαυρώνουν το όνομα της θρησκείας μας και του Προφήτη μας.
Επαινούμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, για την ταχεία ανταπόκρισή τους, ενώ διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα θύματα και το κοινό. Η ανταπόκρισή τους αποτελεί παράδειγμα θάρρους, ανθρωπιάς και τιμής που πρέπει να επιδείξουμε σε τόσο δύσκολες στιγμές.
Προσευχόμαστε για την ειρήνη και την ενότητα και για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από την πίστη τους.

The post Περισσότεροι από 130 Ιμάμηδες αρνούνται να εκτελέσουν επικήδειους για τους δράστες του Λονδίνου και του Manchester appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα