Στα άκρα οι σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου!

17:05 5/6/2017 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία μετά και τις σημερινές κινήσεις από τις δύο χώρες, που δεν λένε να εξομαλύνουν την κατάσταση αλλά αντίθετα τραβούν στα άκρα την κόντρα που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yıldırım ακύρωσε σήμερα την προγραμματισμένη συνάντηση [που είχε με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Sigmar Gabriel λόγω «βεβαρημένου προγράμματος», όπως αναφέρει το «CNN Turk».

Την ίδια στιγμή, ο Mevlut Cavusoglu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως αντιπροσωπεία

γερμανών βουλευτών δεν μπορεί να επισκεφτεί τη βάση του ΝΑΤΟ Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, αλλά μόνο τη βάση στο Ικόνιο.

Ως απάντηση το Βερολίνο θα αποσύρει τους γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ, όπως ανακοίνωσε ο Sigmar Gabriel, μετά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του στην Τουρκία.

Παράλληλα, η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο πως έχει δώσει άσυλο σε Τούρκους πολίτες που κατηγορούνται από την κυβέρνηση Erdogan πως συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα την ίδια ώρα που η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, εάν αυτοί δεν επιστρέψουν εντός 3 μηνών στη χώρα.

Μάλιστα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Erdogan είχε ζητήσει από τη Merkel την αποδοκιμασία του για το για την παροχή ασύλου από το Βερολίνο σε τούρκους φυγόδικους, ωστόσο όπως φαίνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες οξύνεται αντί να καταλαγιάζει.

Photo/Πηγή: rt.com

The post Στα άκρα οι σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα