Καθάρισε τις «ζημιές» του κατοικίδιου σου με eco-friendly-DIY καθαριστικό

19:33 29/3/2014 - Πηγή: iPop

Όσοι έχετε κατοικίδιο θα ξέρετε πως τα «ατυχήματα» μέσα στο σπίτι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η καθημερινή χρήση όμως καθαριστικών του εμπορίου φθείρουν τα υφάσματα. Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα eco friendly και πολύ οικονομικό καθαριστικό!

Με το συγκεκριμένο καθαριστικό πέρα από το ότι θα φύγει ο λεκές θα αφαιρεθεί και κάθε μυρωδιά. Το σημαντικότερο είναι πως είναι φτιαγμένο με

φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που πιθανώς να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Αυτό το DIY είναι ασφαλές για χρήση σε χαλιά και υφάσματα που δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο.

Για να φτιάξετε το καθαριστικό:

Αναμειγνύετε τα παρακάτω υλικά σ” ένα μπουκάλι ψεκασμού και κουνήστε το καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.

1 φλιτζάνι νερό1 κγ υγρό σαπούνι πιάτων2 κ γ μαγειρική σόδα

Δείτε πώς να καθαρίσετε το λεκέ:

Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα, απορροφήστε το αποτύπωμα των ούρων με χαρτί κουζίνας ή μια παλιά πετσέτα με κίνηση από έξω προς τα μέσα.Πριν από τον καθαρισμό, βρέξτε λίγο την περιοχή με ίσα μέρη ξύδι και ζεστό νερό, το οποίο καλύπτει την μυρωδιά από τα ούρα και βοηθά στην αφαίρεση οποιουδήποτε αποχρωματισμού.Βάλτε στην περιοχή το καθαριστικό που φτιάξατε. Όσο το καθαριστικό κάνει τα μαγικά του, καλύψτε τη περιοχή με αλουμινόχαρτο, το οποίο αποτρέπει τα κατοικίδια ζώα να ξαναλερώσουν την περιοχή. (Στα κατοικίδια δεν αρέσει καθόλου η αίσθηση του αλουμινόχαρτου στα πέλματα τους). Αφήστε το καθαριστικό να στεγνώσει στον αέρα για αρκετές ώρες, και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα πανί για να πάρετε τυχόν υπολείμματα.Τip!

Αν τυχόν μείνει μυρωδιά ψεκάστε πάλι με νερό και ξύδι ώστε να καλύψει τις μυρωδιές αλλά και να αποτρέψει το κατοικίδιο σας να «μαρκάρει» την ίδια περιοχή!

The post Καθάρισε τις «ζημιές» του κατοικίδιου σου με eco-friendly-DIY καθαριστικό appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα