Κάλεσμα Αναστασιάδη σε Akıncı για επιστροφή στις συνομιλίες

18:12 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Απέρριψε ο Νίκος Αναστασιάδης τις κατηγορίες του Mustafa Akıncı ότι ήταν εκείνος ο οποίος αποχώρησε πρώτος απ’ τη συνάντηση, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Κατά τη διάρκειά δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε πως η συζήτηση γινόταν σε φιλικό κλίμα και κάποια στιγμή έγινε μια μικρή διακοπή λόγω διαφωνίας ανάμεσα στα Ηνωμένα Έθνη και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τότε, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη αποχώρησε η τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία απ’ τη συνάντηση χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Παρά τις προσπάθειες του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ να επαναφέρει την τουρκοκυπριακή πλευρά στη συνάντηση, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ήταν ανένδοτος

Ο ίδιος πρόσθεσε, εξηγώντας σχετικά με τη διαφωνία, ότι σχετιζόταν με την παρατήρηση του Espen Eide πως ίσως η τουρκική πλευρά έχει δίκιο για τις ανησυχίες της αναφορικά με το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής να τιμάται στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης η επέτειος του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι ο ίδιος προχώρησε στην επεξήγηση των λόγων για τους οποίους δεν διατρέχει λόγος για ανησυχία, ενώ έκανε κάλεσμα προς την Τουρκία «να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση θεμελιωδών πτυχών του κυπριακού προβλήματος».

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος και η ελληνοκυπριακή πλευρά εν γένει είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης και στη συνέχιση του διαλόγου για το Κυπριακό.

Photo: AP

The post Κάλεσμα Αναστασιάδη σε Akıncı για επιστροφή στις συνομιλίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα