Σκύλος και μωρό: Η πρώτη επαφή

17:53 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Η συμβίωσή σου με τον σκύλο σου έχει αποδειχθεί απόλυτα υγιής και ισορροπημένη, χωρίς προβλήματα, τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται στη ζωή το μωρό σου; Πώς θα είναι η πρώτη του επαφή με τον σκύλο σου; Ποια είναι τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να συστήσεις τον έναν στον άλλον και η σχέση τους να ξεκινήσει με τις καλύτερες προσδοκίες;

Εκπαίδευση του σκύλου

Είναι πολύ σημαντικό πριν την έλευση του μωρού, να είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος σου είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και σε ακούει.

Πρέπει να γνωρίζει σίγουρα τις βασικές εντολές (κάτσε, σήκω, μείνει, φύγε) και να μπορεί να τις εφαρμόζει. Εάν μάλιστα έχεις σκύλο με επιθετική συμπεριφορά, θα πρέπει οπωσδήποτε με τη βοήθεια ενός ειδικού εκπαιδευτή να την αποβάλλεις απ’ τον σκύλο σου.

Μην παραμελήσεις τον σκύλο σου

Φυσικά και το μωρό σου αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο σημαντικό έχεις, αλλά θυμήσου ότι και ο σκύλος σου είναι μέλος της οικογένειάς σου. Μην τον παραμελήσεις και μην του αφήσεις το περιθώριο να νιώσει ζήλια λόγω της συμπεριφοράς σου. Φρόντισε να βρίσκεις χρόνο για τη βόλτα του και για παιχνίδι μαζί του.

Δώσε στον σκύλο σου να μυρίσει κάποιο αντικείμενο του μωρού

Πριν έρθει το μωρό στο σπίτι, δώσε στον σκύλο σου να μυρίσει κάποιο αντικείμενο του μωρού, όπως είναι ένα ρουχαλάκι, μια πετσέτα ή κάποιο αρκουδάκι, ώστε η μυρωδιά να του φανεί οικεία στην πρώτη τους επαφή.

Όταν ο σκύλος και το μωρό έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή, άφησέ τον να το μυρίσει για να το γνωρίσει και πρόσεχε παράλληλα τις κινήσεις του μωρού. Εάν ο σκύλος σου είναι ήρεμος και περάσει με επιτυχία το crash test της πρώτης επαφής, μην αμελήσεις να τον επιβραβεύσεις γι΄αυτό!

The post Σκύλος και μωρό: Η πρώτη επαφή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα