Κυπριακό: Προσπάθειες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα- Τι ζητούν οι Ελληνοκύπριοι;

15:34 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Προσπάθειες γίνονται απ’ τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα ανάμεσα στις δύο πλευρές και να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, μετά την ένταση που προκλήθηκε νωρίτερα κατά τη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Akıncı.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποχώρησε απ’ τη συνάντηση, ενώ σε μετέπειτα δηλώσεις του κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη ότι «βρόντηξε την πόρτα», αρνούμενος ότι εκείνος ήταν αυτός που εγκατέλειψε τις συνομιλίες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα Ηνωμένα Έθνη προγραμματίζουν ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε μια προσπάθεια

για εκτόνωσης της κατάστασης.

Ειδικότερα, στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Espen Eide, θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Mustafa Akıncı.

Κυβερνητικές πηγές της Κύπρου σχολίασαν ότι προς το παρόν δεν έχει οριστεί συνάντηση και με τον κ. Αναστασιάδη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί- προκειμένου να γίνει μια τέτοια συνάντηση- τα Ηνωμένα Έθνη να τοποθετηθούν γραπτώς σχετικά με το ποιος απ’ τους δύο ηγέτες αποχώρησε απ’ τη συνάντηση νωρίτερα.

Η Κυβέρνηση της Κύπρου μάλιστα αντέδρασε έντονα όταν τα Ηνωμένα Έθνη τόνισαν ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Espen Eide, στον οποίο και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυπριακής Κυβέρνησης.

The post Κυπριακό: Προσπάθειες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα- Τι ζητούν οι Ελληνοκύπριοι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα