Κομισιόν: Μικρή πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

17:12 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Μικρή πρόοδος φαίνεται πως έχει καταγραφεί αναφορικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων απ’ την ελληνική Κυβέρνηση, όπως εκτιμά η Κομισιόν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Επιτροπής, μιλώντας ανώνυμα στο Bloomberg, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν διαπιστώνει περιορισμένη πρόοδο αναφορικά με την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την δεύτερη αξιολόγηση.

Από

την προηγούμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, έχει υλοποιηθεί περιορισμένος αριθμός προαπαιτούμενων δράσεων

Ο αξιωματούχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διαφωνίες Κυβέρνησης και Θεσμών αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χάσμα σχετικά με τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

Αναφορικά με το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, το ίδιο άτομο προέβλεψε ότι η συνεδρίαση θα είναι σύντομη, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι είναι πιθανό όλες οι πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στον Μάρτιο.

Moscovici: «Απαραίτητη η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα»

Ο κ. Moscovici εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα πριν το κρίσιμο Eurogroup, μιλώντας για προσπάθεια που πρέπει να γίνει απ’ όλες τις πλευρές.

Μια συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα είναι απολύτως απαραίτητη … Με μια μικρή προσπάθεια απ’ όλους τους μετέχοντες, μου φαίνεται εφικτή

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα την ανάγκη να δει ο ελληνικός λαός ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

The post Κομισιόν: Μικρή πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα