Έχεις tattoo; Έρευνα υποστηρίζει ότι είσαι πιο ελκυστικός!

16:36 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορούν τα tattoo να κάνουν κάποιον να δείχνει περισσότερο ελκυστικός; Ερευνητές από την Πολωνία δείχνουν ότι αν κάποιος έχει tatoo μπορεί σίγουρα να δείχνει περισσότερο δυναμικός σε σχέση με κάποιον, ο οποίος δεν έχει.

Κάποτε τα tattoo θεωρούνταν ταμπού, αλλά αυτό ανήκει πια στο παρελθόν. Το να αποφασίσεις να κάνεις ένα tattoo σημαίνει

ότι είσαι σίγουρος γι’ αυτήν σου την επιλογή, ακόμα και αν ο πόνος είναι κάτι που δεν αντέχεις. Αν, όμως, δεν είσαι σίγουρος τότε μην το κάνεις, καθώς το μόνιμο tattoo δεν βγαίνει και η διαδικασία αφαίρεσής του, εκτός από το ότι είναι επώδυνη και ακριβή, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

Πώς θα μπορούσε, όμως, η ύπαρξη ενός ή περισσότερων tattoo να κάνει κάποιον να δείχνει περισσότερο ελκυστικός;

Είναι σημάδι δύναμης;

Εξελικτικοί βιολόγοι ισχυρίζονται ότι τα tattoo είναι ένας τρόπος σηματοδότησης του πόσο σκληρός και δυναμικός είναι κάποιος. Παλιότερα, τα tattoo ήταν περισσότερο επώδυνα και πιο επικίνδυνα από ό, τι είναι στις σύγχρονες κοινωνίες. Η διάτρηση του δέρματος εκθέτει τα άτομα σε μόλυνση και μόνο εκείνοι με τα ισχυρότερα συστήματα ανοσοποιητικού μπορούν να περάσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία με την υγεία τους ανέπαφη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Σε μια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal Personality and Individual Differences, επιστήμονες από την Πολωνία, προσπάθησαν να εφαρμόσουν αυτήν την θεωρία. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με tattoo θεωρούνται πιο ελκυστικοί, υγιείς και δυναμικοί.

Ο Andrzej Galbarczyk και η Anna Ziomkiewicz φωτογράφησαν 9 άτομα, τα οποία δεν είχαν κάνει κανένα tattoo. Στη συνέχεια, ένας επαγγελματίας φωτογράφος πρόσθεσε ένα αφηρημένο σχέδιο tattoo στο χέρι του καθενός.

Σε εκατοντάδες εθελοντές, άντρες και γυναίκες, έδειξαν αυτές τις φωτογραφίες και τους ζητήθηκε να τις βαθμολογήσουν ως προς την ελκυστικότητα, την υγεία, την αρρενωπότητα, την κυριαρχία και την επιθετικότητα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Οι γυναίκες θεωρούν ότι τα tattoo κάνουν τους άνδρες να φαίνονται περισσότερο υγιείς και δυναμικοί, συμφωνώντας με τους εξελικτικούς βιολόγους. Ωστόσο, τα tattoo δεν κάνουν έναν άνθρωπο να φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικός. Οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άντρες με tattoo δεν θα αποτελούσαν έναν ιδανικό σύντροφο, γιατί σηματοδοτούν παρορμητικότητα και μια τάση για ανάληψη κινδύνων, δύσκολα χαρακτηριστικά αν θέλεις ένα σταθερό ταίρι. Σε αυτό που άντρες και γυναίκες συμφώνησαν είναι ότι τα tattoo σε κάνουν να δείχνεις πιο αρρενωπός, κυρίαρχος και επιθετικός.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι:

Τα tattoo μπορεί να έχουν διπλή λειτουργία: επηρεάζουν τη θηλυκή προτίμηση, αλλά, επίσης, είναι πιθανό να προκαλέσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των αντρών. Ωστόσο, τα αποτελέσματά θα μπορούσαν εν μέρει να εξηγηθούν με βάση το είδος των ανθρώπων που φωτογραφήθηκε και να μην αποτελούν την απόλυτη απάντηση στο ερώτημα: Πόσο ελκυστικό σε κάνουν τα tatoo.

Διαβάστε επίσης:

Μ’ αυτά τα tattoo θα μπορείς να ελέγχεις τις συσκευές σου

Photos: Merlijn Hoek/Flickr, Daniel Lee/Flickr, Defence Images/Flickr,Under The Radar – Military.com

The post Έχεις tattoo; Έρευνα υποστηρίζει ότι είσαι πιο ελκυστικός! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα