Και η επίσκεψη στην Ελλάδα στην ψυχρή πρώτη συνάντηση Ομπάμα- Τραμπ

07:42 11/11/2016 - Πηγή: iPop

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα βρέθηκε στην ατζέντα της συζήτησης του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ενημέρωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα προγραμματισμένα ταξίδια του Ομπάμα σε Γερμανία και Ελλάδα. Ο κ. Έρνεστ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα κυρίαρχα ζητήματα της 90λεπτης

συνάντησης ήταν η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του κ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης».

Παράλληλα, όμως, τόνισε πως «είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου παραδέχθηκε ότι Ομπάμα και Τραμπ έχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές, τις οποίες φυσικά δεν έλυσαν, όμως, συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη μια αποτελεσματική διαδικασία μεταβίβασης. Η συνάντησή τους ήταν «λίγο λιγότερο άχαρη από ό,τι κάποιοι μπορεί να ανέμεναν».

«Συζητήσαμε για πολλά, ορισμένα θαυμάσια πράγματα, αλλά και για ορισμένες δυσκολίες», σημείωσε νωρίτερα ο Ντ. Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι κανένα στέλεχος του προσωπικού της Προεδρίας δεν έδωσε το παρών σε μεγάλο μέρος της συνάντησης μεγάλο μέρος της συνάντησης.

Να τονίζουμε πως η αλλαγή «φρουράς» θα γίνει κι επισήμως στις 20 Ιανουαρίου του 2017, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Την ίδια μέρα θα γίνει και η μετακόμιση της Πρώτης Οικογένειας στον Λευκό Οίκο.

Το ψυχρό κλίμα της πρώτης συνάντησης

Μπορεί Ομπάμα και Τραμπ να έκαναν λόγο για εποικοδομητική συνάντηση, ωστόσο, όλοι όσοι είδαν τις φωτογραφίες με τους δύο άνδρες αντιληφθηκαν το ψυχρό κλίμα που υπήρχε.

Χειραψίες παγωμένες, σφιγμένα χαμόγελα και καμία κοινή φωτογραφία με τις Μισέλ Ομπάμα και την Μελάνια Τραμπ, ενώ και οι δύο κυρίες ήταν στον Λευκό Οίκο για μεταξύ τους συνάντηση. Παράλληλα, Ομπάμα και Τραμπ αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Photo: AP

The post Και η επίσκεψη στην Ελλάδα στην ψυχρή πρώτη συνάντηση Ομπάμα- Τραμπ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα