ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου – μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα

20:30 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Σε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μέσα σε επτά ημέρες προχώρησαν οι ΗΠΑ, στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα.

Ο Minuteman 3 Ιntercontinental εκτοξεύθηκε απ’ τη βάση Vandenberg και διένυσε απόσταση 6.800 χιλιομέτρων για να καταπέσει τελικά στον Ειρηνικό ωκεανό.

Ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα και φαίνεται πως

αποτελεί ένα μήνυμα προς τις απειλές της Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Πρόκειται για μη οπλισμένο πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στη Καλιφόρνια και μπορεί να οπλιστεί με οποιαδήποτε κεφαλή, ακόμα και με πυρηνικά!

Οι ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως η κίνηση του Trump αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, αποδεικνύοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη στο οπλοστάσιό τους βαλλιστικό πύραυλο μακράς διάρκειας, η δημιουργία του οποίου αποτελεί στόχο του Kim Jong-Un.

O σχεδιασμός της εκτόξευσης χρειάστηκε 10 μήνες, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, κι αποτελεί το τελευταίο «απόκτημα» του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Η εμβέλειά του μάλιστα φτάνει στα 12.900 χιλιόμετρα. Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν ήδη 450 πυραύλους Minuteman 3 intercontinental στο οπλοστάσιό τους, σε ειδικά φυλαγμένο χώρο.

The post ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου – μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα