Πολιτική και διπλωματική λύση για τη Συρία στηρίζουν Putin- Erdogan

19:24 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Πολιτική και διπλωματική λύση για τη Συρία στηρίζουν Putin- Erdogan, όπως προέκυψε απ’ τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τις συνομιλίες τους στο Σότσι.

Ο Πρόεδρος Putin, μιλώντας για την τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχε την Τρίτη με τον Trump, σημείωσε πως οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία.

Ένας από τους τρόπους ενίσχυσης

της εκεχειρίας είναι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας ή ζωνών αποκλιμάκωσης… Χθες μιλώντας με τον κύριο Trump στο τηλέφωνο, συζητήσαμε το θέμα αυτό. Και κατάλαβα ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις ιδέες αυτές

O ίδιος εκτίμησε ότι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες για τη Συρία που θα γίνουν στο Καζακστάν πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην Συρία, όπως επίσης συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχισθεί παρά τα σχέδια που αφορούν την δημιουργία ζωνών ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος Erdogan απ’ τη δική του πλευρά μίλησε για τις απειλές στα νότια σύνορα με Ιράκ κι Συρία, οι οποίες προκαλούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Το Ισλαμικό Κράτος,το YPG, και η Αλ Κάιντα, είναι όλες ίδιες για μας. Είναι αμοιβαία μας ευθύνη να ανακόψουμε την πορεία τους

Photo: Kremlin Press Service

The post Πολιτική και διπλωματική λύση για τη Συρία στηρίζουν Putin- Erdogan appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα