Μητσοτάκης: Πολιτική εξαπάτηση τα αντίμετρα | «Δεν θα ψηφίσουμε τίποτα»

19:53 3/5/2017 - Πηγή: iPop
| Δεν

«Δε θα ψηφίσουμε ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα αντίμετρα ως «πολιτική εξαπάτηση».

Παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρική δελτίο ειδήσεων του Alpha, o κ. Μητσοτάκης μίλησε για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία κατά τον ίδιο «έχει πρόσθετο κόστος. Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ουσιαστικά

συμφωνήθηκε ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίος, όμως, δεν περιλαμβάνει καν χρηματοδότηση.

«Η χώρα θα σέρνεται με τον Αλ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε σ’ άλλο σημείο πως δεν ζητούσαν οι δανειστές τα έξτρα μέτρα, «είναι το κόστος της καθυστέρησης», ενώ εκτίμησε για ακόμα μια φορά πως η οικονομία δεν μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο διότι δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας για τη στάση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το κόμμα έχει αξιοπιστία στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Για τις συντάξεις, άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως «θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και την 12η και την 11η σύνταξη γιατί υπάρχουν πολλές περικοπές, αυτός που έταζε 13η σύνταξη έρχεται να κόψει και τη 12η και την 11η».

Για τη στάση της ΝΔ στη ψήφιση των μέτρων

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «φερετζέ ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων», συμπληρώνοντας πως ο «κ. Τσίπρας παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα γιατί δεν μπορεί σήμερα όχι το 2019 δεν μπορεί να επιστρέψει στην κοινωνία».

Ο ίδιος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στο γιατί δεν δίνει ένα μέρος του πολύ μεγάλου πλεονάσματος, ενώ στάθηκε στη μεγάλη σημασία για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%.

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στην ψήφιση των μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα, αλλά ούτε και τα αντίμετρα:

Δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα, γιατί δεν υπάρχουν χωρίς τα μέτρα. Θα είναι σαν να αποδεχόμαστε τα μέτρα. Για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα «θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα. Θα είναι σαν να συνομολογούμε ένα εξωφρενικό πλεόνασμα

The post Μητσοτάκης: Πολιτική εξαπάτηση τα αντίμετρα | «Δεν θα ψηφίσουμε τίποτα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Πολιτική, | Δεν,mitsotakis, politiki, | den