Η Βουλγαρία ζητά επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία

18:38 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Επιστολή απέστειλε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στον Ντόναλντ Τουσκ με αίτημα η επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία να μην γίνεται μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την χώρα του.

Όπως εξηγεί ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός στην επιστολή, και η Βουλγαρία έχει θαλάσσια και χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, διαμηνύει πως η τουρκική πρόταση για την επανεισδοχή των προσφύγων στην Τουρκία,

θα ισχύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, έπειτα από την τελική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως η Βουλγαρία έχει ενισχύσει ήδη την ασφάλεια στα σύνορά της με την Ελλάδα με στρατό, ενώ δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει και στην ανύψωση φράχτη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας τόνισε ότι «η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης».

Η Αλβανία κλείνει τα σύνορά της με την Ελλάδα

Η Αλβανία αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της με την παρουσία Ιταλών αστυνομικών, ενώ η Βουλγαρία έχει ήδη στρατό στα δικά της σύνορα.

Για το κλείσιμο το συνόρων τοποθετήθηκε σε συνέντευξη του ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του λίγες μόνο ώρες μετά το σφραγίσματος των συνόρων της χώρας του που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα της Τεργέστης, Il Piccolo, ο ΥΠΕΣ της Αλβανίας εξέφρασε την άποψη του ότι «το θέμα δεν είναι αν οι πρόσφυγες έρθουν στην Αλβανία από την Ελλάδα ή όχι, αλλά πότε θα γίνει αυτό».

Παράλληλα, ο Σαϊμίρ Ταχίρι αναφέρθηκε στις έντονες προσφυγικές ροές που δέχεται συνεχώς η χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε την πρόβλημα ευρωπαϊκό λέγοντας:

Από τη στιγμή που τα σύνορα είναι κλειστά και όσο συνεχίζονται οι αφίξεις στην Ελλάδα, πρόκειται μόνο για θέμα ημερών ή εβδομάδων και αυτό που είναι σαφές είναι πως όταν συμβεί αυτό, εάν δεν υπάρχει μία κοινά αποδεκτή λύση, θα πρόκειται για ένα πρόβλημα όχι μόνο για την Αλβανία αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη

Ακόμα, τόνισε ότι η χώρα του έλαβε μέτρα έκτακτης ανάγκης: «Λάβαμε μέτρα έκτακτης ανάγκης, που σχετίζονται με ανταλλαγή πληροφοριών με τους εταίρους, μέχρι την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα, με προσεκτικότερο έλεγχο όσων περνούν τα σύνορα».

The post Η Βουλγαρία ζητά επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα