Συνεχίζονται οι μεταφορές προσφύγων σε κέντρα προσωρινής εγκατάστασης

17:58 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι διαδικασίες μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών, σε κέντρα προσωρινής εγκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η προσωρινή εγκατάσταση 394 προσφύγων και μεταναστών στον προσωρινό χώρο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας ROCCA στην Λάρισα.

Στο συγκεκριμένο χώρο εγκαταστάθηκαν προσωρινά οι

πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλος, κοντά στο Κουτσόχερο. Από τους συνολικά 394 πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, 260 είναι Αφγανοί ενώ 200 από αυτούς είναι παιδιά.

Ο χώρος ο οποίος παραχωρήθηκε από τον όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, διαμορφώθηκε αναλόγως προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσης να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών.

Σημειώνεται πως στο χώρο προσωρινής εγκατάστασης, δημιουργήθηκε και Κινητή Μονάδα Υγείας, ενώ τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών έχει αναλάβει ο στρατός.

Ως αύριο Σάββατο, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες στον υπό κατασκευή ΣΕΑ Αερινού, κοντά στο Βελεστίνο του Βόλου, στον οποίο αναμένεται να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν ακόμα 400 πρόσφυγες.

Μεταφορά προσφύγων και στην Κόνιτσα

162 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κόνιτσα. Παράλληλα, προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και οι διαδικασίες για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Το εν λόγω κέντρο θα έχει χωρητικότητα αρχικά 1.000 ατόμων.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία συντονιστικού κέντρου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με την συμμετοχή εκπροσώπων έξι υπουργείων.
Το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης απαρτίζεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης. Σ΄ αυτό επίσης, θα συμμετέχουν και άλλα υπουργεία, ανάλογα με τα θέματα τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συνεχίζονται οι μεταφορές προσφύγων σε κέντρα προσωρινής εγκατάστασης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα