Ένα τεράστιο graffiti στη μνήμη του μικρού Aylan Kurdi κοσμεί τοίχο στην Φρανκφούρτη

17:08 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Ένα τεράστιο graffiti, με την εικόνα του αδικοχαμένου Aylan Kurdi, του προσφυγόπουλου η φωτογραφία του οποίου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων της κοινής γνώμης για το δράμα των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, κοσμεί πια έναν τοίχο, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στην Φρανκφούρτη .

Εκατοντάδες είναι εκείνοι οι οποίοι, βλέπουν πια στην Φρανκφούρτη καθημερινά το graffiti

των 120 τ.μ, στο οποίο απεικονίζεται νεκρός ο τρίχρονος Aylan από την Συρία, ο οποίος πνίγηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό του, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το τεράστιο graffiti, το οποίο βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της γερμανικής πόλης, θα κοσμεί τον συγκεκριμένο τοίχο μέχρι το φθινόπωρο.

«Λυπούμαστε βαθιά για τα παιδιά που πεθαίνουν, αλλά είμαστε και θυμωμένοι», δηλώνει ο δημιουργός του graffiti Justus Becker, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Bobby Borderline, για τη δημιουργία του έργου. Και οι δύο τους υποστηρίζουν πως στόχος τους είναι να επικοινωνούν μέσα από την Τέχνη τους, θέματα τα οποία αγγίζουν την καθημερινότητά μας και απασχολούν την κοινωνία.

Ο δημιουργός του έργου εξηγεί πως το graffiti με τον Aylan, έχει στόχο να προκαλέσει, φέρνοντας το προσφυγικό στα μάτια των Γερμανών πολιτών:

«Ελπίζουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τον εγωιστικό φόβο τους, απέναντι στους πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν στην Γερμανία. Πρόκειται για ένα μνημείο για όλα τα παιδιά, που χάθηκαν προσπαθώντας να έρθουν στην Ευρώπη».

photos:Reuters

The post Ένα τεράστιο graffiti στη μνήμη του μικρού Aylan Kurdi κοσμεί τοίχο στην Φρανκφούρτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα