Η πεντανόστιμη σούπα για δίαιτα κι αποτοξίνωση

21:11 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Μια ιδανική σούπα για να καθαρίσει ο οργανισμός μας από τοξίνες και για να χάσουμε πόντους και κιλά. Είναι μια σούπα την οποία μπορούμε να τρώμε ανά διήμερα σε κάθε περίοδο που νιώθουμε ότι ξεφύγαμε.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ

Χωρίς λιπαρά είναι γεμάτη με όλα τα καλά συστατικά που μας προσφέρει η φύση που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, όπως φρέσκο χυμό λεμονιού, φρέσκο τζίντζερ, κουρκουμά, κανέλα και καγιέν. Τα αποτοξινωτικά λαχανικά όπως το kale, το μπρόκολο, το σέλινο και τα καρότα θα καθαρίσουν τον οργανισμό μας και θα τον θρέψουν. Μπορείτε αν θέλετε να αποφύγετε στο μαγείρεμα και τα λάδια

ώστε να αποφύγετε και τις θερμίδες . Για να την κάνουμε χρειαζόμαστε:

Λεμόνι:

Το Λεμόνι είναι τα πάντα. Γιαυτό κι επιμένουμε με το ζεστό νεράκι το πρωί με λεμόνι. Μας ξυπνάει και καθαρίζει τον οργανισμό μας. Κάνει καλό στο πεπτικό μας σύστημα και παρέχει μια έκρηξη βιταμίνης C ενώ υποστηρίζει τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Η προσθήκη χυμού λεμονιού στη σούπα σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό ενώ θα σας φέρει ελαφρότητα και γεύση.

Τζίντζερ:

Το νωπό τζίντζερ είναι πολύ σημαντικό. Θεραπεύει και κάνει καλό στην πέψη. Με τις φυσικές του ιδιότητες καταπολεμά την υπεραιμία, τη γρίπη και τη ναυτία, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό μας. Προσθέστε τζίντζερ σε όλες τις σούπες που ετοιμάζετε, αλλά και στον καθημερινό μας πράσινο χυμό, σε σαλάτες και στο ζεστό τσάι.

Κουρκουμάς:

Αυτό είναι ένα μπαχαρικό που έχει αγαπηθεί λόγω των θαυματουργών ιδιοτήτων του για το δέρμα μας. Προσφέρει μια υγιή λάμψη και δρα αντισηπτικά, αντιβακτηριακά και σαν αντιφλεγμονώδες. Είναι μια ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ, υψηλή σε αντιοξειδωτικά και προσθέτει ένα όμορφο λαμπερό χρυσό χρώμα σε οποιοδήποτε πιάτο .

Κανέλα:

Έχει ξεχωριστή γεύση, τολμηρό άρωμα και βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενώ παράλληλα διεγείρει την πέψη. Είναι επίσης ένα φυσικό γλυκαντικό – προσθέστε saigon κανέλα στο smoothie σας, στο πλιγούρι βρώμης, στον καφέ, στα ψητά και στη σούπα.

Πιπέρι καγιέν:

Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν σε όλα τα πιάτα. Δίνει αυτή την αίσθηση της θερμότητας και της γεύσης και δεν χρειάζεται να προσθέσετε τόσο πολύ αλάτι όταν υπάρχει αρκετή πικάντικη γεύση. Το πιπέρι Cayenne είναι γνωστό ότι αναβαθμίζει το μεταβολισμό μας και βοηθάει στην υπεραιμία.

Χρειαζόμαστε λοιπόν:

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο3 κοτσάνια σέλινο, σε κύβους3 μεσαία καρότα, σε κύβους1 μικρό κεφάλι μπρόκολο,1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν,αλάτι και μαύρο πιπέρι,6 φλιτζάνια νερό (ή 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών + 2 φλιτζάνια νερό)2 φλιτζάνια καλέ,1 φλιτζάνι μοβ λάχανο, ψιλοκομμένοΧυμό από 1/2 από ένα μικρό λεμόνι (ή ένα ολόκληρο λεμόνι, ανάλογα με το πόσο λεμόνι γεύση προτιμάτε)…

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr

The post Η πεντανόστιμη σούπα για δίαιτα κι αποτοξίνωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα