Βρυξέλλες: 50% πιθανότητες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup

18:57 17/5/2017 - Πηγή: iPop

50% πιθανότητες υπάρχουν για συνολική συμφωνία στο Eurogroup σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο κρατάει αποστάσεις απ’ όσα έγιναν γνωστά απ’ το Μαξίμου για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Merkel.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg: «Στο 50% ανέρχονται οι πιθανότητες επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα

στο Eurogroup της 22ης Μαΐου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι πιθανότητες μιας αίσιας έκβασης στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, είναι 50% – 50%.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως ανάμεσα στους πιστωτές υπάρχει διχασμός σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Κληθείς ν’ απαντήσει σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σχολίασε πως συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει πως οι ΥΠΟΙΚ πρόκειται να ενημερωθούν σχετικά με την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους Θεσμούς για τα νέα διαρθρωτικά μέτρα.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και προλειαίνει το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Το Eurogroup θα εξετάσει τόσο τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όσο και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους».

Αποστάσεις Βερολίνου απ’ τις διαρροές Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα- Merkel

Την ίδια στιγμή, η γερμανική Καγκελαρία κρατάει αποστάσεις απ΄τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Merkel.

Η Κυβέρνηση έκανε γνωστό πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας είναι αναγκαία και εφικτή.

Το Βερολίνο, ωστόσο, θέλησε να μετριάσει τις παραπάνω προσδοκίες.

«Επιτεύχθηκε πρόοδος, όμως, η καγκελάριος δεν εκφράζει κάποια προσδοκία για το πότε θα επιτευχθεί μια θετική αξιολόγηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας.

The post Βρυξέλλες: 50% πιθανότητες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα