Νέες εξελίξεις στον απόηχο των «Panama Papers»- Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο;

21:43 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέες εξελίξεις έρχονται στη σκιά των «Panama Papers», με την πολιτική ζωή πολλών χωρών των οποίων οι ηγέτες εμπλέκονται με το σκάνδαλο να είναι να χαρακτηρίζονται από εντάσεις.

Η νέα Κυβέρνηση της Ισλανδίας κατάφερε να αποφύγει την ψήφο εμπιστοσύνης στον απόηχο των αποκαλύψεων από τα «Panama Papers». Μετά από ώρες συζήτησης και με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές έξω από το κτίριο της Βουλής,

η Κυβέρνηση αντέκρουσε εύκολα την κίνηση με 38 ψήφους έναντι 25.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόμματος Ανεξαρτησίας και του Προοδευτικού Κόμματος – υπό την νέα ηγεσία του Sigurður Ingi Jóhannsson – έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 38 εδρών από τις 63.

Τονίζεται ότι η αποκάλυψη των Panama Papers έχει προκαλέσει ήδη την παραίτηση του Πρωθυπουργού της Ισλανδίας, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Sigurður Ingi Jóhannsson.

Όλο και μειώνεται η δημοτικότητα του Ντ. Κάμερον

Η αποκάλυψη ότι η οικογένεια του Ντ. Κάμερον εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «Panama Papers» έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στη δημοτικότητα του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Μάλιστα η δημοτικότητά του έπεσε στο πιο χαμηλό ποσοστό των τελευταίων τριών ετών.

6 στους 10 Βρετανούς (58%) δηλώνουν ότι έχουν αρνητική άποψη για τον Κάμερον, ενώ μόλις το 34% βρίσκει θετική τη στάση του.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Βρετανός Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι είχαν οικογενειακώς μετοχές στην offshore εταιρεία Blairmore Investment Trust, τις οποίες και πούλησαν το 2010.

Στο στόχαστρο και ο Αργεντινός Πρόεδρος

Έρευνες ξεκινούν από την εισαγγελία της Αργεντινής για τον Πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι.

Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για «μεγάλο πισωγύρισμα» του Προέδρου της Αργεντινής, καθώς, μέχρι τώρα, όπως τονίζουν τασσόταν κατά της διαφθοράς.

Η εισαγγελίας της Αργεντινής αποσκοπεί στο να αποσαφηνιστεί αν ο Μάκρι, ο οποίος εξελέγη τον περσινό Νοέμβριο, έπρεπε να είχε αναφέρει στη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων πως το όνομα του βρίσκονταν σε δύο υπεράκτιες εταιρείες.

Στη μαύρη λίστα της Γαλλίας ο Παναμάς

Επίσημα μπήκε ο Παναμάς στη «μαύρη λίστα» της Γαλλίας μετά την αποκάλυψη των «Panama Papers». Η ανακοίνωση έγινε από τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δικαιολόγησε την απόφασή του στον Παναμέζο ομόλογό του Χουαν Κάρλος Βαρέλα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο λόγω της προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης που διατηρεί με τον Ραμόν Φονσέκα Μόρα, ιδρυτή της εταιρείας Mossack Fonseca.

The post Νέες εξελίξεις στον απόηχο των «Panama Papers»- Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα