Αύξηση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας- Φυλλάδιο μοιράζει η Κυβέρνηση για να αδειάσουν Πειραιάς- Ειδομένη

20:46 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει ενημερωτικό φυλλάδιο στα άτομα που βρίσκονται σε Πειραιά και Ειδομένη προκειμένου να τους παροτρύνει να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας αυξήθηκαν κατά 2.000 άτομα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, και οι μερίδες φαγητού που μοιράζονται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αυξήθηκαν κατά 4.000.

25.916 άτομα

φιλοξενούνται στα 23 κέντρα φιλοξενίας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν 108.000 γεύματα.

Πώς είναι κατανεμημένοι οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας;Στη Λέσβο 3.185 άτομαΣτη Χίο 1.285Στη Σάμο 569Στη Λέρο 95Στο Σχιστό 1.950Στο Λαύριο 398Στη Μαλακάσα 1.100Στη Ριτσώνα 870Στα Διαβατά 2.100Στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.549Στο Χέρσο Κιλκίς 3.980Στον Άγιο Ανδρέα 116Στο Κουτσόχερο 1.838Στα Δολιανά 209Στον Κατσικά 1.118Στη Φιλιππιάδα 640Στα Καλύβια Πιερίας 360Στη Νέα Χράνη 290Στο Κτήμα Ηρακλή 177Στα Γιαννιτσά 1.041Στη Βέροια 400Στην Κυλλήνη 340Στην Αλεξάνδρεια (στρατόπεδο Τχη (ΜΧ) Γ. Πελάγου 306Ενημερωτικό φυλλάδιο θα μοιραστεί στους πρόσφυγες

Ενημερωτικό φυλλάδιο ετοιμάζει η Κυβέρνηση να μοιράσει στους πρόσφυγες τη Δευτέρα με στόχο την αποσυμφόρηση Πειραιά και Ειδομένης.

Λιμενικό και Κυβέρνηση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να πείσουν τους πρόσφυγες να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά), θα είναι έτοιμο από το τυπογραφείο το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει να μοιράζεται στους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στο λιμάνι.

Το φυλλάδιο περιγράφει τη διαδικασία παροχής ασύλου και μετεγκατάστασης, η οποία ξεκινά μόνο από τα κέντρα.

«Όσο μένετε εδώ, δεν θα μπορέσετε να γραφτείτε στους επίσημους καταλόγους ασύλου και μετεγκατάστασης στην Ευρώπη. Η μόνη δυνατότητα να φτάσετε οι περισσότεροι από εσάς σε λίγους μήνες σε κάποια χώρα της Ευρώπης, είναι η ενεργοποίηση της επίσημης – νόμιμης διαδικασίας, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες που ψηφίστηκαν πρόσφατα».

Δείτε εδώ ολόκληρο το φυλλάδιο.

Έφυγαν πρόσφυγες από τον καταυλισμό στη Λάρισα

Οι πρόσφυγες έχουν αποκλείσει αυτή την ώρα την εθνική οδό Λάρισας- Τρικάλων, καθώς έφυγαν από τον καταυλισμό μαζί με τα πράγματά τους και κατασκήνωσαν στο δρόμο.

Το απόγευμα περίπου 400 Σύροι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης.

Επανέναρξη των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία

Ξεκίνησαν και πάλι οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία με το «Λέσβος» να μεταφέρει 150 άτομα στην γειτονική χώρα και το «Ναζλί Ζαλέ» μετέφερε ακόμα 100 άτομα.

Ένταση σημειώθηκε κατά την αναχώρηση του «Λέσβος» από το λιμάνι της Μυτιλήνης όταν αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα με στόχο να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αύξηση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας- Φυλλάδιο μοιράζει η Κυβέρνηση για να αδειάσουν Πειραιάς- Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα