Δε υπάρχει πραγματική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., τονίζει ο Αβραμόπουλος

21:31 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η αντιμετώπιση των προσφύγων γίνεται με βάση των διεθνές το δίκαιο εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει ακόμα πραγματική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., η οποία είναι απαραίτητη.

«Πρέπει να υπάρξουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η Ε.Ε. καταβάλλει προσπάθειες, ενώ η Ελλάδα και η Ιταλία είναι καλύτερα

προετοιμασμένες σε σχέση με πέρυσι».

Τα hot spots, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, είναι σε πλήρη λειτουργία κι όσοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες. «Όσον αφορά τους παράτυπους μετανάστες, θα πρέπει να επιστρέφονται. Οι πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία», είπε και πρόσθεσε ότι οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμος νόμιμος τρόπος να φθάσουν στην Ευρώπη.

Για θέματα ασφαλείας δεν υπάρχει ακόμα πραγματική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. «Πήρα την πρωτοβουλία να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Χωρίς την ανταλλαγή πληροφοριών, δεν θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή με αποτελεσματικό τρόπο».

Υπενθύμισε ότι οι δράστες του Παρισιού είχαν περάσει από τρία ευρωπαϊκά κράτη και παρόλο που είχαν καταγραφεί με κάποιο τρόπο, μπόρεσαν να πάνε στις Βρυξέλλες και να οργανώσουν το σχέδιό τους.

«Για να λειτουργήσει σωστά o μηχανισμός, είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα θέμα που ξεπερνά τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα» .

The post Δε υπάρχει πραγματική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., τονίζει ο Αβραμόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα