Η έρευνα για το Boeing οδήγησε στην ανακάλυψη του βυθού

10:10 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Το 2014 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αεροσκάφος MH370 με κατεύθυνση το Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια ερευνών για την ανεύρεση του αεροσκάφους, τα τελευταία τρία χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πολλά πράγματα για τη Γη.

Οι χάρτες βυθού, οι οποίοι δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κατανόησης για τους πληθυσμούς των ψαριών, αλλά και την προϊστορική μετακίνηση των ηπείρων που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο της γης.

Η έρευνα στον Ινδικό ωκεανό ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη υποβρύχιων βουνών που έχουν έκταση

μεγαλύτερη από αυτή του Έβερεστ. Παράλληλα, εντοπίστηκε και μία χαράδρα στο βυθό, η οποία είναι διάσπαρτη από υπόγεια ηφαίστεια, ενώ έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Η πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines χάθηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 επιβάτες και το πλήρωμα.

Πριν από μερικές μέρες βρέθηκαν τα συντρίμμια στο νησί Φαρκάρ. Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα μελετητών που παρακολουθούσαν πτηνά και χελώνες.

Αυστραλοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα ανακάλυψαν άγνωστα έως τώρα πράγματα για το βυθό, τους ωκεανούς και τη μετακίνηση των ηπείρων.

Μέσα στο έτος μάλιστα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στο βυθό κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Photo: Reuters

The post Η έρευνα για το Boeing οδήγησε στην ανακάλυψη του βυθού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα