Κάλεσμα Σ.Α. ΟΗΕ ν’ αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

09:14 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο Κυπριακό να διατηρήσουν τα κέρδη, τα οποία επιτεύχθηκαν κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, απηύθυναν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία ενημερώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες απ’ τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Espen Barth Eide και την ειδική αντιπρόσωπο Elizabeth Spehar.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του ΣΑ σε δηλώσεις του έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία των

Ηνωμένων Εθνών για τη διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, δίνοντας έμφαση στον προσωπικό ρόλο του Γ.Γ. και των δύο συνεργατών του, οι οποίοι «εργάστηκαν ακούραστα προσπαθώντας να επιτύχουν συμφωνία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις καλές τους υπηρεσίες», συμπληρώνοντας ότι «επαναβεβαίωσαν τη συνεχή τους δέσμευση προς υποστήριξη των δύο πλευρών στις προσπάθειές τους να φτάσουν σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ».

Τα μέλη του ΣΑ έκαναν κάλεσμα προς όλες τις πλευρές «να προβληματιστούν για τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου να επαναρχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ενώ εξέφρασαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν την εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, για το προσεχές εξάμηνο.

Διαβάστε ακόμα:

Κοτζιάς- Κασουλίδης: «Χέρι με χέρι» Λευκωσία και Αθήνα για το Κυπριακό

Photo: AFP

The post Κάλεσμα Σ.Α. ΟΗΕ ν’ αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα