Γιατί δεν πρέπει να προπονείσαι βαμμένη

17:52 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Αρκετές φορές έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να προπονείσαι βαμμένη, έχεις σκεφτεί, όμως, τον λόγο;

Πέρα από το ότι είναι αστεία η εικόνα να βλέπεις μία γυναίκα να προπονείται με full makeup και βλεφαρίδα κάγκελο είναι και αρκετά επικίνδυνο καθώς υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των πόρων και το δέρμα αντί να ιδρώνει όπως πρέπει να μπλοκάρει.

«Όταν ζεσταινόμαστε, πολλά πράγματα συμβαίνουν στο δέρμα μας. Το πρώτο είναι εφίδρωση και το δεύτερο είναι μια μικρή χαλάρωση και διεύρυνση των πόρων. Ακόμα και αν απλώσεις μία στρώση από το καλύτερο

makeup που κυκλοφορεί στην αγορά θα καταλήξεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να μπλοκάρεις τους πόρους σου και να καταστρέψεις την επιδερμίδα σου» σχολιάζει η super-facialist Debbie Thomas και προσθέτει πως «το δέρμα χρειάζεται να αναπνέει, τόσο κατά τη διάρκεια μιας καλής προπόνησης, αλλά ακόμη περισσότερο όσο ανακατεύεται με τον ιδρώτα, τη θερμότητα και τους ανοικτούς πόρους καθώς με την πάροδο του χρόνου το δέρμα θα μπλοκαριστεί. Μπορεί να μην εμφανιστούν κυλίδες σ’ όλα τα δέρματα, αλλά όλες οι επιδερμίδες θα εμφανίσουν μαύρα στίγματα και σπυράκια σε συνδυασμό με την εξασθένιση και την πιθανή καταστροφή της ποιότητας του δέρματος».

Η Thomas προτείνει να προετοιμάσεις το δέρμα σου πριν την προπόνηση με έναν καθαρισμό της επιδερμίδας και είτε να την αφήσεις χωρίς να βάλεις τίποτα είτε να βάλεις ένα ελαφρύ serum ειδικό για τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Μετά την προπόνηση θα πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπο σου και αφού το αφήσεις να αναπνεύσει -να θυμάσαι ότι οι πόροι σου είναι ανοικτοί- να βάλεις λίγη ενυδατική κρέμα.

The post Γιατί δεν πρέπει να προπονείσαι βαμμένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα