Τσίπρας – Μέι: Πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για το Κυπριακό με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο

15:53 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Στα πλαίσια των συζητήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με Ευρωπαίους ηγέτες πριν τη διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό, επικοινώνησε και με την Τερέζα Μέι, με την οποία συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για το Κυπριακό με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Την στιγμή που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πολλά υποσχόμενη συνάντηση

στη Γενεύη για το Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες της Ευρώπης

Πρώτη επικοινωνία έγινε με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Τ. Μέι ζήτησε την υποστήριξη της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδος σ’ ότι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη.

Μέσα στις επόμενες μέρες ή ακόμα και ώρες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Κομισιόν, τον Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρο της Γαλλίας και την Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριο της Γερμανίας.

Τονίζεται ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει επισημάνει πολλάκις την μεγάλη σημασία να συμμετέχει και η Ε.Ε. στην πολυμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Κυβερνητική πηγή σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «έτσι κι αλλιώς η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος -μέλος της ΕΕ και επιπλέον το Κυπριακό αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις».

Πριν την διάσκεψη στη Γενεύη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, με τον οποίο θα συζητήσει διαδικαστικά θέματα, αλλά και θέματα ουσίας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων:

10:00 Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος ΝΔ12:00 Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης14:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ17:00 Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής του Ποταμιού19:30 Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων20:30 Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛ

Η Κυβέρνηση περιμένει να υπάρχει συναινετικό κλίμα για το Κυπριακό, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον Νίκο Κοτζιά, όπου έγινε εποικοδομητικός διάλογος.

The post Τσίπρας – Μέι: Πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για το Κυπριακό με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα