Δύο άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση

15:11 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση στο club Reina. Την ίδια στιγμή, ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ οι τουρκικές εφημερίδες μεταδίδουν ότι είχε πολεμήσει στις τάξεις του ISIS στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα άτομα που συνελήφθησαν είναι αλλοδαποί. Οι συλλήψεις

έγιναν στα πλαίσια των ερευνών για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά.

Η εθνικότητα των δύο ατόμων δεν έχει γίνει γνωστή. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην είσοδο του τερματικού σταθμού των διεθνών αναχωρήσεων. Οι Αρχές τους έκαναν έλεγχο, ζητώντας τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan.

Ο δράστης είχε πολεμήσει για τον ISIS

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο μακελάρης είχε πολεμήσει στις τάξεις του ISIS στη Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος που γνωρίζει πολύ καλά πως να χειρίζεται πυροβόλα όπλα. Τα στοιχεία προέκυψαν απ’ την ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας.

Η Hurriyet μεταδίδει ότι ο δράστης «είχε επιλεγεί ειδικά για να διαπράξει την επίθεση αυτή στο Reina».

Το διαβατήριο του δράστη:

Σύμφωνα με το Bosphorus Observer ένα διαβατήριο που ανέβηκε στο Twitter ανήκει στον δράστη της επίθεσης. Η πληροφορία, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί απ’ την τουρκική Αστυνομία.

Τα στοιχεία του διαβατηρίου αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Akhe Mashrapov, ο οποίος είναι απ’ το Κιργιστάν και γεννήθηκε στις 2/08/1988.

@michaelh992 @ain92ru Not confirmed by IstanbulPolice: The terrorist's Kyrgyzstan passport. (source: Twitter accounts) #istanbulattack pic.twitter.com/HqdWCDIlvm

— Bosphorus Observer (@YorukIsik) January 3, 2017

Τονίζεται ότι οι πληροφορίες απ’ τα τουρκικά ΜΜΕ θέλουν την σύζυγο του μακελάρη να έχει συλληφθεί, με την ίδια να δηλώνει ότι ο άνδρας της δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Photo: AFP

The post Δύο άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα