Για εσωτερική κατανάλωση οι κατηγορίες Schäuble κατά Gabriel για την Ελλάδα

10:03 25/3/2017 - Πηγή: iPop

Για εσωτερική κατανάλωση έγιναν οι κατηγορίες του Schäuble, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Gabriel, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωζώνης.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Sebastian Fisher, στο κυβερνητικό

μπρίφινγκ στο Βερολίνο με σκοπό να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο που προσεγγίζει το ζήτημα ο Wolfgang Schäuble.

Όπως επισήμανε στην συνέχεια, η Ελλάδα έχει διανύσει έναν πολύ μακρύ δρόμο «πολύ επίπονων μεταρρυθμίσεων που είχαν ως συνέπεια να μειωθούν τα εισοδήματα και το προσωπικό στο δημόσιο κατά ένα τέταρτο, να αυξηθεί το ποσοστό της ανεργίας στο 25%, να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας και να διευκολυνθούν οι μαζικές απολύσεις».

Παρά την όποια κριτική στις «ελληνικές ελίτ, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό που κατάφερε η Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Fischer.

«Το ζητούμενο τώρα είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. Πάντως, η εκτίμηση που αποκόμισε ο κ. Gabriel στην Αθήνα από τις συζητήσεις με τους συνομιλητές είναι ότι η απόσταση από μια συμφωνία δεν είναι και τόσο μεγάλη» λέει ο ίδιος.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Friederike Von Tiesenhausen, απέφυγε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, να απαντήσει για τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Wolfgang Schäuble ενάντια στον κ.Gabriel.

Τόνισε, όμως, ότι η πολιτική που ασκεί το υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια έναντι της Ελλάδας γίνεται σε συνεννόηση τόσο με το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Οικονομίας, όπου και τα δύο έχουν σοσιαλδημοκράτες Υπουργούς.

Όπως είπε στη συνέχεια, το ζητούμενο τώρα είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Κάνοντας λόγο στους θεσμούς, η ίδια μίλησε για «μερική πρόοδο» στην υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα στον περσινό προϋπολογισμό.

Η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει, όμως, σε «κεντρικά ζητήματα» να καταβάλει και άλλες προσπάθειες – ειδικά σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και την αγορά εργασίας – για να οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, όταν ρωτήθηκε από την Deutsche Welle, κατά πόσο ο κ. Gabriel όντως έστειλε λάθος μηνύματα από την Αθήνα, υποστήριξε πως όλοι στη γερμανική Κυβέρνηση έχουν μια κοινή γραμμή προσέγγισης για το ελληνικό ζήτημα.

«Όλοι γνωρίζουν», δήλωσε ο Steffen Seibert, «ότι πολλοί Έλληνες έχουν πληρώσει στην κρίση ένα υψηλό τίμημα».

Τόνισε, όμως, ότι δεν το πλήρωσαν λόγω των μέτρων που συνδέονται με τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά το πλήρωσαν για τις λανθασμένες οικονομικές και πολιτικές επιλογές των προηγούμενων δεκαετιών.

The post Για εσωτερική κατανάλωση οι κατηγορίες Schäuble κατά Gabriel για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα