Οι διαφωνίες Juncker- Αθήνας και η άποψη ότι «η Ελλάδα μας έχει ανάγκη κι εμείς έχουμε ανάγκη την Ελλάδα»

21:34 24/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν με κράτη- μέλη της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο J. C. Juncker απ’ τη Ρώμη, υπογραμμίζοντας τις διαφωνίες με την Αθήνα, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ε.Ε. και η Ε.Ε. έχει ανάγκη την Ελλάδα.

«Έχουμε μερικές φορές προβλήματα στις σχέσεις μας με κράτη-μέλη. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μας είναι με τους Έλληνες

συναδέλφους και φίλους», τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι η νομοθεσία για την απεργία είναι εθνική υπόθεση και δεν θα πρέπει ούτε η Ε.Ε., αλλά ούτε και το ΔΝΤ να «προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την Ελληνική νομοθεσία, όταν πρόκειται για τις απεργίες».

Ο κ. Juncker επανέλαβε την άποψη πως το κοινωνικό κεκτημένο ισχύει για όλες χώρες, γι’ αυτό και ο ίδιος τάσσεται υπέρ μιας μη παράλογης πολιτικής.

«Η Ελλάδα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα επίσης», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα κοινωνικά δικαιώματα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν ενημέρωσε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε μια διαδικασία συλλογισμού για τα κοινωνικά δικαιώματα.

«Επιθυμώ να το επιτύχω κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς και τους δύο εταίρους, τα σωματεία και τους εργοδότες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιστολή- απάντηση του Juncker στον Τσίπρα | Να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 7 Απρίλη

Μέσω επιστολής απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Juncker, στον Αλέξη Τσίπρα, και την σχετική επιστολή του για το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει πως κατανοεί πλήρως το ευρωπαϊκό πνεύμα και την έκκληση για επιστροφή στην ομαλότητα μετά από τόσες προσπάθειες του ελληνικού λαού, τονίζοντας, όμως, πως για εκείνον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κοινωνικό κεκτημένο της Ε.Ε. εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Ο ίδιος υπενθυμίζει πως απ’ τον Μάιο του 2015 είχε δείξει την υποστήριξή του σε δίκαια και αποτελεσματικά συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Επιτροπή απευθύνθηκε σε ομάδα εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ζήτημα.

Photo: SOPIX/REX

The post Οι διαφωνίες Juncker- Αθήνας και η άποψη ότι «η Ελλάδα μας έχει ανάγκη κι εμείς έχουμε ανάγκη την Ελλάδα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα