Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να φιλάς το κατοικίδιο σου!

11:13 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θεωρούν τα κατοικίδια τους ως μέλη της οικογένειας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες φιλάνε τα ζώα τους. Αλλά είναι ασφαλές; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τον λόγο που δεν πρέπει να φιλάς το ζωάκι σου καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί ένα αθώο φιλί.

Σύμφωνα με καθηγητή της ιολογίας και της βακτηριολογίας στο Πανεπιστήμιο της Queen Mary στο Λονδίνο, ο σκύλος

σου μπορεί να μεταφέρει πολλά βακτήρια μέσω του στόματός του: «Δεν είναι μόνο αυτά που μεταφέρονται από το σάλιο. Ο σκύλος σου χώνει την μύτη του σε δυσάρεστες γωνίες ή πάνω από περιττώματα άλλων σκύλων, οπότε οι μύτες τους είναι γεμάτες από βακτήρια, ιούς και μικρόβια όλων των ειδών».

Τι θα συμβεί αν αυτά τα βακτήρια εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα;

Αυτοί οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους ανθρώπους. Αυτό συνέβη σε μια Βρετανίδα που έπασχε από μόλυνση από το σάλιο του σκύλου της. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τα βακτηρίδια capnocytophaga canimorsus, που συνήθως βρίσκονται στα στόματα των σκύλων και των γατών. Υπήρχαν επίσης 13 παρόμοια περιστατικά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι άλλες ασθένειες μπορείς να κολλήσεις από τον σκύλο σου;H Ringworm λοίμωξη είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες που μπορείς να κολλήσεις από το φιλί στον σκύλο σου. Εάν το κατοικίδιο ζώο σου είναι μολυσμένο με ringworm και εσύ το φιλήσεις, τότε θα κολλήσεις αυτή την ασθένεια.Η λοίμωξη από MRSA επηρεάζει συνήθως το δέρμα και μπορεί να προκληθεί μόνο από ένα γλείψιμο από το σκυλί σου.Το Capnocytophaga sanimorsus είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αν εισέλθει στο σώμα σου μέσω ανοικτής πληγής.Πως να αποτρέψεις τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατοχή ενός ζώου;

Ακολούθα πάντα αυτούς τους κανόνες:

Μην φιλάς το ζωάκι σου, μην το αφήνεις να σε γλείφει στο πρόσωπό σου, μην ταΐζεις ποτέ το κατοικίδιό σου στο τραπέζι.Πλύνε καλά τα χέρια σου μετά από οποιαδήποτε επαφή με τα ζώα.Εμβολίασε το κατοικίδιο ζώο σου από τις συνήθεις ασθένειες αμέσως.Χρησιμοποίησε ειδικά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά σαμπουάν όταν πλένεις τους γούνινους φίλους σου.Βεβαιώσου ότι το σκυλί ή η γάτα σου δεν έρχεται σε επαφή με άγρια ή αδέσποτα ζώα οποιουδήποτε είδους.Μην ταΐζεις τους τετράποδους φίλους σου ωμά αυγά, κρέας ή ψάρι.Τακτικά να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις το δοχείο τροφής του κατοικίδιου ζώου σου και κάνεις γενικό καθαρισμό στο σπίτι.Δες τον κτηνίατρό σου αμέσως εάν το κατοικίδιο ζώο σου δεν αισθάνεται καλά, εάν αρνείται να φάει ή υποφέρει από πεπτικές διαταραχές.

The post Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να φιλάς το κατοικίδιο σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα